oaednews

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com


                                                                                               Αρ. Πρωτ.83/29-5-2014


Η ΟΥ ΟΑΕΔ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιθεσμική, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακού Διευθυντή κ. Δημήτρη Κανελλίδη γιατί:

Υπερψήφισε ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του Οργανισμού τη διενέργεια διαγωνισμού ανάθεσης μελέτης, για την αλλαγή του ρόλου και τη πιθανή σύμπραξη του ΟΑΕΔ, με ιδιώτες  με κόστος 1,5 δις ευρώ, ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον έτερο  εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ., συνάδελφο Χάρη Βέττα, ο οποίος καταψήφισε τις συγκεκριμένες μελέτες.

Επίσης ο κ. Κανελλίδης, ασκώντας αντιδεοντολογικά τα καθήκοντά του και τον διπλό του ρόλο, ως πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και, ταυτοχρόνως, Περιφερειακός Διευθυντής, κάλεσε τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ενότητα» στο γραφείο του, τον επέπληξε και τον απείλησε για συνδικαλιστικό έγγραφο της παράταξης, παραβιάζοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας και επιστρέφοντας σε παλαιοκομματικές λογικές, σε λογικές που έχουμε καταγγείλει και επισημάνει από καιρό…


Λυπούμαστε, αλλά τέτοιες πρακτικές δεν πρέπει να έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν είναι ανεκτές.

Καταγγέλλει, ακόμα, τη στάση του, επίσης με διπλό ρόλο, Περιφερειακού Διευθυντή  Πελοποννήσου και Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Γιάννη Καρβέλη για την απαράδεκτη, αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική συμπεριφορά του κατά τη διενέργεια της Γενικής συνέλευσης της Ένωσης Πελοποννήσου επιχειρώντας να εμποδίσει τον  Πρόεδρο και τον Ταμία της Ομοσπονδίας μας να παραστούν στη Γ.Σ.

Οι πρακτικές των δύο συναδέλφων πληγώνουν τη συναδελφικότητα και δεν τιμούν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δηλώνουμε, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψουμε  και δεν θα αφήσουμε ασχολίαστες τέτοιες συμπεριφορές. Η ελευθερία του λόγου, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και η καταγγελία συμπεριφορών που δεν συνάδουν με τη κοινή λογική είναι καθήκον μας.

Καλούμε τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν με ποιους θέλουν να είναι …

Ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε,  με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» απαιτείται σοβαρότητα, απαιτείται υπευθυνότητα, απαιτείται ξεκαθάρισμα ρόλων και ιδιοτήτων.

Εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά να υπηρετούμε τους εργαζόμενους, το δημόσιο συμφέρον, την κοινή λογική…



Απόφαση  ΔΣ κατά πλειοψηφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου