Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε: «Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να στηρίζεται διαρκώς σε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, σε αύξηση φορολογικών εσόδων και σε συμπίεση των δημοσίων επενδύσεων που είναι απαραίτητες για τόνωση της οικονομίας»
Την επιλογή της τρόικας για εσωτερική υποτίμηση που οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας και σε 250.000 «λουκέτα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επέλεξαν να αναδείξουν ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ στις συναντήσεις που είχαν με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Οτμαρ Κάρας, υπεύθυνο για την αξιολόγηση των δανειστών μας.
Η ΓΣΕΕ επανέλαβε και στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πάγια πλέον θέση της ότι η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της υπερφορολόγησης είναι καταστροφική και επιβάλλεται μάλιστα από ένα όργανο χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση (τρόικα), με δεδομένο το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο.
Η Συνομοσπονδία έθεσε και την αναγκαιότητα να υπάρξει ελεγκτής του ευρωπαϊκού κεκτημένου φέρνοντας ως παράδειγμα το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO).
«Προσερχόμαστε στη συνάντηση για να επισημάνουμε ότι από τότε που άρχισε η ύφεση έχουν βάλει λουκέτο 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι δυστυχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα οδηγούν σε ακόμη περισσότερη ασφυξία. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα σοβαρό σχέδιο ανάκαμψης με βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι αυτό το "τσουνάμι" εισπρακτικών μέτρων και αντιφατικών ρυθμίσεων που βιώνουμε καθημερινά».
Το παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς, στη συνάντηση της επιτροπής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους κοινωνικούς εταίρους.
Στην παρέμβασή του ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι «η βίαιη είσοδος στη διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης που επιχειρήθηκε από το πρώτο μνημόνιο έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την εσωτερική ζήτηση, την απασχόληση, την παραγωγική δομή και την κοινωνική συνοχή».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι «η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να στηρίζεται διαρκώς σε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, σε αύξηση φορολογικών εσόδων αλλά και σε συμπίεση των δημόσιων επενδύσεων που είναι απαραίτητες για τόνωση της οικονομίας.
Αναγνωρίζοντας αυτή τη διάσταση», συνέχισε ο κ. Καββαθάς, «η τρόικα και η κυβέρνηση έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις λεγόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις, την εξωστρέφεια. Ομως οι προωθούμενες αλλαγές που επικαλούνται οι διεθνείς οργανισμοί στηρίζονται πάλι σε εσφαλμένες υποθέσεις και θεωρητικές θεμελιώσεις».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου