oaednews

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Χρυσό» μετάλλιο στην ανεργία

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για την ανεργία στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ τον Οκτώβριο του 2013, σχολιάζουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας, σχολίασε: "Τρεις μόλις ημέρες μετά τους πανηγυρισμούς του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας για δήθεν σταθεροποίηση και μείωση της ανεργίας και του προεκλογικού τύπου φωτοβολίδες τους για ευκαιρίες απασχόλησης σε 440.000 νέους άνεργους, ήλθε και πάλι σήμερα η Eurostat με τα επίσημα στοιχεία της να τους προσγειώσει στην θλιβερή πραγματικότητα και να επιβεβαιώσει ότι η χώρα μας για δέκατο τέταρτο συνεχή μήνα κρατά την εξευτελιστική πανευρωπαϊκή πρωτιά:
Η ανεργία αυξήθηκε μάλιστα στο 27,8% και ιδιαίτερα για τους νέους στο 59,2%. Τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου έναντι των μειωμένων ποσοστών ανεργίας στις χώρες του πλούσιου ευρωπαϊκού Βορρά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από τις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας της ευρωζώνης και της κ. Μέρκελ και γιατί αυτές πρέπει να ανατραπούν από τους λαούς της Ευρώπης".
Σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Eurostat, η ΔΗΜΑΡ, αναφέρει πως: "Η ​έκρηξη της ανεργίας στην Ελλάδα που καταγράφει η νέα έκθεση της Eurostat επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη άμεσης αλλαγής πολιτικών. Η κυβέρνηση οφείλει να απορρίψει τις εισηγήσεις για νέα μέτρα στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη απορρύθμιση την αγορά εργασίας, και να θέσει ως ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω επιλογών αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα οδηγήσουν στην παραγωγικής ανασυγκρότηση της χώρας".
Από την πλευρά των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", ο τομεάρχης εργασίας, Παύλος Χαΐκάλης, δήλωσε: "Μπορεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (οι δυο κύριοι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή ύφεση που περνά η Ελληνική οικονομία) να προσπαθεί να μας πείσει ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, ωστόσο οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να βρίσκονται στην τροχιά της ανεργίας, της φτωχοποίησης και του παραλογισμού.
Τρανή απόδειξη επ’ αυτού αποτελεί η για μια ακόμη φορά θλιβερή πρωτιά για την χώρα μας όσον αφορά την ανεργία, όπως αυτή καταγράφεται από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα η ανεργία στο σύνολο της στην Ελλάδα έφτασε το 27,8% (από 26,1% πριν 1 χρόνο) όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι μόλις 11,7% ! Η νεανική ανεργία αγγίζει το 60% και διαμορφώνεται στο 59,2% ! Τα SS (Success Stories ή Sad Stories, ότι νομίζει ο καθένας…) της κυβέρνησης προελαύνουν και δείχνουν το δρόμο προς την απόλυτη καταστροφή. Ο Ελληνικός λαός δε θα υπομείνει για πολύ ακόμα. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου