oaednews

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μετατίθεται για το 2016 το νέο μισθολόγιο Δημοσίου

Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί με την έναρξη του νέου έτους, τελικά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ από τον Ιούλιο του 2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
Παρά τη δυστοκία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου επετεύχθη συμφωνία, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, φέρονται να έκαναν δεκτές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, αποφασίστηκε η εφαρμογή της δοκιμαστικής διετούς πρόσληψης των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται αρχικά με τον λεγόμενο «δόκιμο μισθό», ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα και εν συνεχεία όσοι κρίνονται κατάλληλοι θα προσλαμβάνονται κανονικά με αποδοχές Δημοσίου.

Στο νέο μισθολόγιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Σε αυτούς θα χορηγείται επίδομα διαβίωσης, το οποίο πάντως θα είναι χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.


Πηγή:www.reporter.gr

1 σχόλιο: