oaednews

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Άκαρπη η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.


Χωρίς συμφωνία και με τα «καυτά» θέματα να παραμένουν ανοιχτά, ολοκληρώθηκε η
συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και εκπροσώπων της τρόικας.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου εργασίας ανέφερε ότι «εγινε μια ανοικτή και ζωντανή συζήτηση» προσθέτοντας ότι τα θέματα που συζητούνται δεν έχουν κλείσει ενώ «στόχος και σκοπός μας είναι να βρεθούμε σε έναν κοινό δρόμο». Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί στη νέα συνάντηση που θα υπάρξει τις επόμενες μέρες.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο επιμερισμός της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) κατά 3,9%, και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.
Στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην εφάπαξ εφαρμογή του μέτρου από το ερχόμενο καλοκαίρι, υπάρχουν όμως αποκλίσεις απόψεων ως προς τον ακριβή επιμερισμό αυτού και ως προς την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταργηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το θέμα μπορεί να διευθετηθεί χωρίς νομοθετική παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου