oaednews

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Με Υπεύθυνη Δήλωση οι άνεργοι του 2013 στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Με Υπεύθυνη Δήλωση και με αντίστοιχη εξέταση από τις Ειδικές Επιτροπές των Δήμων θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι είναι άνεργοι το 2013, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο «πρωινό ant1».


«Υπάρχει σκέψη, που πιθανά να ανακοινωθεί και σήμερα, οι άνεργοι του 2013 να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, κάνοντας μόνο μία απλή Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν ότι είναι άνεργοι μέσα στο 2013 και παράλληλη εξέταση της περίπτωσης του από τις Ειδικές Επιτροπές των Δήμων, σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης να βοηθήσει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.

Όμως ξεκαθαρίζω πως, μετά θα υπάρξει έλεγχος και σε περιπτώσεις, που διαπιστωθούν ψεύτικες δηλώσεις, θα ζητηθούν πίσω και έντοκα, τα ποσά, που πλήρωσε ο δηλών ή η δηλούσα, με τη χορηγηθείσα έκπτωση».
"Πάγωμα" του χρέους προς τη ΔΕΗ για τις ευπαθείς ομάδες  
Σε ό,τι αφορά το χρέος των νοικοκυριών στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα, ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε ότι δεν θα σβηστεί, αλλά θα «παγώσει» για ένα  εύλογο μακρινό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι εν λόγω οικογένειες δεν θα πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης. 
Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κεδίκογλου, όποιος στο μέλλον θελήσει να κάνει διακανονισμό του χρέους του θα γίνει με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου