oaednews

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από αντιπροσωπεία μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και Απεργών του ΕΚΠΑ, ενάντια στην προωθούμενη δίωξη απεργών του ΕΚΠΑ από την Αστυνομία και την Εισαγγελική Αρχή.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2013, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας,  ζήτησε από το Προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ την προσκόμιση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζόμενων, καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της Απεργιακής Επιτροπής  του ΕΚΠΑ.  
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι η παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής και της Αστυνομίας αποτελεί πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων και  εκφοβισμού  των ίδιων, που παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας μας.
Πρόκειται, ασφαλώς, για ανεπίτρεπτη παραβίαση και προσβολή συνταγματικά κατοχυρωμένων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών -που εκπορεύονται από το Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82- των εργαζόμενων, ευθεία καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματος του "Συνδικαλίζεσθαι" και μία ακόμη προσπάθεια να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών.
Τα παραπάνω διαμηνύθηκαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ζητήθηκε:
1. Η παρέμβαση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το σταμάτημα της προκαταρκτικής έρευνας
2. Η άμεση κοινοποίηση του περιεχομένου της εισαγγελικής παραγγελίας στο Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Οργανο των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα.
3. Η άμεση ανάκληση του εγγράφου της ΓΑΔΑ.
          Ανάλογο αίτημα διατυπώθηκε και στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Τέλος, διαμηνύθηκε στην Κυβέρνηση ότι σε κάθε περίπτωση το αγωνιστικό φρόνημα των αγωνιζόμενων απεργών θα παραμείνει υψηλό και οι εργαζόμενοι που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της Κυβέρνησης θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι τη νίκη.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των απεργών.



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου