oaednews

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Παναγιωτόπουλος: Ανεργία 70% στο χώρο των δημιουργών

Τη θέση ότι ο πολιτισμός έχει υποστεί οικονομικά πλήγματα από την λιτότητα, με την ανεργία στον χώρο των δημιουργών να ξεπερνάει το 70% εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», εξήρε το έργο των Ελλήνων δημιουργών, πολλά έργα των οποίων, όπως είπε συζητούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παρά την δεδομένη οικονομική κρίση. Υπογράμμισε την σημασία της αυτονομίας του υπουργείου σε επίπεδο προϋπολογισμού από την πρώτη μέρα του επόμενου έτους, καθώς μέχρι και το τέλος της χρονιάς το υπουργείο Πολιτισμού υπάγεται στο Παιδείας.
«Το υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι πια ενιαίο επιτέλους και είναι υπουργείο επιτέλους γιατί πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δικό μας προϋπολογισμό, ο προϋπολογισμός μας θα τρέξει από την 1/1/2014, έχουμε τον προϋπολογισμό του Παιδείας. Και είναι προς τιμή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που διόρθωσε ένα λάθος που έγινε γιατί είναι λάθος η υποβάθμιση του υπουργείου Πολιτισμού σε ένα υφυπουργείο με υπουργό αναπληρωτή. Δεν έχουμε οργανόγραμμα, δεν έχουμε εσωτερικό κανονισμό, τα κάνουμε όλα από την αρχή, καινούργιο προϋπολογισμό κλπ. Έχουμε πάρα πολλές ιδιομορφίες. Είναι το εποχικό προσωπικό, είναι οι ανάγκες των καλοκαιρινών μηνών που σχετίζονται με τον πολιτιστικό τουρισμό, είναι η επισκεψιμότητα στα μουσεία μας η οποία είναι πολύ υψηλή συγκεκριμένους μήνες του χρόνου», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Σημείωσε επίσης ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους θα γίνει δυνατό να είναι ανοιχτά τα μουσεία από φέτος από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ. Αναφερόμενος στο πλήθος των τουριστών, στάθηκε σε περιστατικό συσσώρευσης τουριστών από κρουαζιερόπλοιο όπου μπροστά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη βρέθηκαν 18.000 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου