oaednews

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δημόσιο: Από ΕΡΤ, επίορκους Αμυντικές Βιομηχανίες και συμβασιούχους οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου

- Αποδέχθηκαν οι τροικανοί τις 2.000 απολύσεις στην ΕΡΤ
- Θα δεχθούν ως απολύσεις τις απομακρύνσεις του πολιτικού προσωπικού που θα γίνουν από την αμυντική βιομηχανία
- Θα υπάρξει “ξαφνικός θάνατος” σε φορείς ή οργανισμούς του δημοσίου των οποίων οι υπάλληλοι θα απολυθούν
- Από ΕΟΠΥΥ και Δήμους το δεύτερο κύμα διαθεσιμότηταςΔεκτές έγιναν από την τρόικα οι 2.000 απολύσεις στην ΕΡΤ τις οποίος συνυπολόγιζε η κυβέρνηση για να πιάσει τον στόχο των 4.000 απολύσεων στο Δημόσιο έως το τέλος του 2013.
Στην συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τροικανούς τονίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο ότι "Δεν υπάρχει προβληματισμός για το χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του έτους".
Εκτός από την ΕΡΤ οι υπόλοιπες αποχωρήσεις θα προκύψουν από τους επίορκους και όσους αποχωρούν με προβλήματα υγείας, τις αμυντικές βιομηχανίες και όσους συμβασιούχους παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές.
Ειδικά για τις αμυντικές βιομηχανίες και όσους συμβασιούχους παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές το ζήτημα των συμβασιούχων τέθηκε από τους ίδιους τους ελεγκτές, οι οποίοι, ωστόσο, απέφυγαν να δώσουν οριστικές απαντήσεις.
Συμφωνα πάντα με πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν υπάρχει περίπτωση "μοντέλου ΕΡΤ" για να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων.
Επίσης, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης στα ΝΠΙΔ του Δημοσίου - με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απόλυση τυχόν υπεράριθμου προσωπικού μέσα στο 2014, με το στόχο των 11.000 απολύσεων.
Οσο για το 2ο κύμα διαθεσιμότητας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί νωρίς μέσα στο 2014 και θα προέλθει κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ και τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου