oaednews

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα το 2014

Σύμφωνα με το Εθνος από τους δήμους, τον ΕΟΠΥΥ και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα προέλθει η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων το 2014 σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που παρουσίασε την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τρόικα κατά την πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την αύριο Δευτέρα προκειμένου να εξεταστεί ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας  των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως έλεγαν συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους  εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά, αλλά πως δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.
Ειδικότερα, στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τους 12.500 υπαλλήλους που θατεθούν σε διαθεσιμότητα το 2014 περιλαμβάνονται:

  • 5.000 υπάλληλοι από τους ΟΤΑ θα βγούν σε διαθεσιμότητα μετά την αξιολόγηση με το πλεονάζον προσωπικό να είναι κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι των δήμων και των νομικών προσώπων .
  • 5.000 υπάλληλοι θα προέλθουν απο την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αρκετοί από τους 5000 θα είναι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αλλά και διοικητικό προσωπικό του Οργανισμού.
  • 2.500 υπάλληλοι από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση των μεγάλων ΝΠΔΔ (π.χ ΟΑΕΔ) από τα οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.500 υπάλληλοι κυρίως υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαμηλών προσόντων.

1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή