oaednews

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση Εισαγγελίας για παραβίαση ενιαίου μισθολογίου και δήθεν υπερωρίες

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ενιαίου μισθολογίου σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και παράνομης είσπραξης επιδομάτων υπερωριακής απασχόλησης από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια έρευνας που αφορά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις εφημερίδες «Έθνος» και «Real News», από τα οποία προκύπτει ότι συγκεκριμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να καταβάλουν σε εργαζομένους τους, μισθούς και επιδόματα που βάσει του ενιαίου μισθολογίου θα έπρεπε να έχουν περικοπεί.
Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου.
Με άλλη εντολή της, η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα» σύμφωνα με το οποίο συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ παρανόμως εισπράττουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επιδόματα για δήθεν υπερωριακή απασχόλησή τους.

enet.gr

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή