oaednews

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τρόικα: «Μεγάλη Εβδομάδα» για τους Δημοσίους Υπαλλήλους


Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, διαπραγματεύσεις, που κρίνονται ως από τις πλέον σημαντικές έως σήμερα.Η «κατάρριψη» της θέσης της τρόικας για «χρηματοδοτικό κενό», 2 - 2,5 δις ευρώ, η αναδιάρθρωση των Αμυντικών Βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) αλλά και της ΛΑΡΚΟ και τέλος, οι «διαθεσιμότητες» στο Δημόσιο, αποτελούν τα σημαντικότερα ζητήματα, που θα τεθούν στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.
Ως προς τις «διαθεσιμότητες» στο Δημόσιο, η Κυβέρνηση, αφενός, θα πρέπει να πείσει την τρόικα πως το «πρώτο κύμα» έχει ολοκληρωθεί, και λέμε πείσει, γιατί ακόμη εκκρεμεί η «διαθεσιμότητα» των διοικητικών υπαλλήλων από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας, ένα «πρώτο κύμα» - που βάσει της μνημονιακής δέσμευσής μας - έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου και αφετέρου, να καταφέρει την αιτούμενη - από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης - δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση του «δευτέρου κύματος» - επιπλέον 12.500 δημόσιοι υπαλλήλοι - που, σύμφωνα επίσης με το Μνημόνιο, πρέπει να υλοποιηθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Στο ζήτημα αυτό, επιζητείται, ταυτόχρονα, η προσμέτρηση στον συνολικό αριθμό των απολύσεων, αυτές των εργαζομένων στην ΕΡΤ, των «επίορκων» και των υπαλλήλων των Ν.Π.Ι.Δ. του Δημοσίου, που θα συγχωνευθούν ή και θα κλείσουν.
Ως εύκολα συνάγεται, σε περίπτωση άρνησης της τρόικας να ικανοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Δ.Μ.&Η.Δ., η αναζήτηση νέων «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων - από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο - θα αποτελέσει με μαθηματική ακρίβεια, βεβαιότητα, για το ήδη «αβέβαιο» μέλλον χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου