oaednews

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Κώστα Μπάρκα, με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την ανεργία και την αντιμετώπισή της στον νομό μας, από τη πλευρά του ΟΑΕΔ. Έγινε ειδική αναφορά στον τομέα του επισιτισμού, όπου η κυβέρνηση προώθησε μια νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει από το επίδομα ανεργίας –σχεδόν- την πλειοψηφία των εργαζομένων. Παράλληλα, θεσπίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία εργαζόμενος με 450 ένσημα την τελευταία τετραετία δεν δικαιούται επιδόματος. Απέναντι στην αντεργατική αυτή ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στη βουλή.
Από την πλευρά του Κώστα Μπάρκα, ζητήθηκαν στοιχεία για το συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων στο νομό μας, καθώς και στοιχεία για τα σχετικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπισή της. Στα προγράμματα αυτά, εντοπίζεται μια κεντρική επιδίωξη της μνημονιακής κυβέρνησης: να χάσουν τα προγράμματα κατά της ανεργίας – και γενικότερα ο ΟΑΕΔ – το δημόσιο χαρακτήρα τους και να παραδοθούν σε ιδιωτικά ΚΕΚ, σε όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο Κώστας Μπάρκας δεσμεύεται ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης των εργαζομένων και των ανέργων από τη καταστροφική λιτότητα, θα αξιοποιήσει όσο γίνεται περισσότερο το θεσμικό του ρόλο σαν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό μας, αλλά κυρίως σαν κομμάτι της «υπό διωγμών» νέας γενιάς, που σήμερα αγωνιά αλλά και αγωνίζεται.
tomistinenimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου