oaednews

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μαύρη Μερα για ΟΑΕΔ


 Μαύρη Μερα για τον ΟΑΕΔ 251 συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα 

Με ένα μπαράζ από ΦΕΚ, παραμονή της  σημερινησ απεργίας, καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα!
Στον ΟΑΕΔ καταργούνται 251 θέσεις!!!
Γνωρίζοντας ότι:
-στον ΟΑΕΔ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ούτε προέκυψε ποτε, το αντίθετο μάλιστα διαπιστώνουν οι πολιτικές ηγεσίες ...
-ότι προσπαθούν να καταργήσουν τη μονιμότητα σε όλο το δημόσιο και οι επόμενες απολύσεις θα είναι πολύ περισσότερες.
-ότι χρησιμοποιούν χρόνιες δυσλειτουργίες της διοίκησης (όπως εργαζόμενους που δούλευαν σε αντικείμενο χρήσιμο για την Υπηρεσία που δεν αντιστοιχεί ούτε κατ' όνομα στο όνομα του τυπικού τους κλάδου) προκειμένου να παρουσιάσουν στους πολίτες ότι δήθεν υπάρχει προσωπικό που δεν χρειάζεται 
-ότι είναι απαράδεκτο να αποδεκατίζεται, για παράδειγμα, ο κλάδος των ΥΕ προσωπικού μαγειριου γιατι οι ΒΝΣ μένουν χωρίς φαγητο και καθαριότητα, καταργηση και του κλάδου ΥΕ Καθαριστριων , 111 συνάδελφοι Εκπαιδευτικοι 
-ότι τα σχέδια περί "κινητικότητας" είναι στάχτη στα μάτια, αφού σήμερα πετάνε στο δρόμο 251 συναδέλφους 
-ότι οι επόμενες απολύσεις θα έρθουν μέσω του σχεδίου νέου Οργανισμού και θα μας αφορούν όλους και όλες, με τη διαδικασία της οριζόντιας μοριοδότησης όπως έχει επιλεγεί με βάση την ΥΑ Μητσοτάκη,
 
Είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ και όλου του δημόσιου τομέα για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια, για να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και κάθε δημοσιου αγαθού.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

37 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΔΥΟ Η ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΝΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    2. ΞΕΚΙΝΑ ΕΣΥ ΑΠ ΤΗΝ 5ΝΘΗΜΕΡΗ ΓΙΑ CRASH TEST ΣΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ..ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ 24ΩΡΗ ΛΕΜΕ ΓΙΑ 48ΩΡΗ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ 48ΒΡΗ ΛΕΜΕ ΓΙΑ 5ΝΘΗΜΕΡΗ...Ε ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ? ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ? ΑΝ ΘΕΣ Ν ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΘΑ ΣΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΔΥΚΤΟΥΜΕΝΟΣ. ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΑΣ Σ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΑΠΕΙΝΗ" 5ΝΘΗΜΕΡΗ.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΖΗΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΠΕΡΓΕΙΣΤΕ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια τα λες αλλά δεν μας ειπες τι θα πω στα παιδιά μου οταν το ψυγείο είναι άδειο.....γιατί μερικοί δεν έχουμε τσεπες ούτε πλάτες....Πρέπει να υπάρχει και άλλος τρόπος να χτυπήσουμε την αδικία δεν το βλέπετε η απεργίες δεν κάνουν τίποτα δεν τους ενδιαφέρει και δεν αλλάζει κανένα απο τα τετελεσμένα γεγονότα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταγγελία

    Το δικαίωμα συμμετοχής σε μια απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το ίδιο ισχύει και για το δικαίωμα μη συμμετοχής σε απεργία. Η επιλογή του καθενός είναι ελεύθερη και θεσμικά προστατευόμενη. Όμως όταν σημειώνονται φαινόμενα κατάχρησης, η αίσθηση αδικίας και η αγανάκτηση δεν μπορούν να ελεγχθούν.

    Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ συμμετέχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις απεργιακές κινητοποιήσεις (16.9.2013 εως 20.9.2013) που έχουν εξαγγελθεί από το οικείο σωματείο και από την ΑΔΕΔΥ ως αντίδραση στις προωθούμενες επιλογές περί διαθεσιμότητας προσωπικού, στα πλαίσια εφαρμογής μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Η συμμετοχή αυτή είναι προϊόν ελεύθερης επιλογής του καθενός από τους απεργούντες υπαλλήλους, εν γνώσει των νομίμων συνεπειών για περικοπή αμοιβής κατά τις ημέρες απεργίας κλπ.

    Υπάρχουν και ορισμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Όπως είχαν κάθε δικαίωμα. Όμως εφόσον έκαναν αυτή την επιλογή, όφειλαν να εμφανιστούν στις θέσεις εργασίας τους και να λειτουργήσουν την υπηρεσία του ΟΑΕΔ,(ειδικότερα αναφερὀμαστε στο υποκατάστημα ΚΠΑ2 Τούμπας Θεσσαλονίκη), σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι εν λόγω εργαζόμενοι, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την απεργιακή κινητοποίηση των υπολοίπων, αν και βρίσκονται εντός του υποκαταστήματος, δεν ανοίγουν την υπηρεσία προς εξυπηρέτηση ή έστω ενημέρωση του κοινού. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι αυτοί, αφενός δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ή μισθολογική επίπτωση εφόσον δεν απεργούν επισήμως, και αφετέρου δεν εργάζονται προβάλλοντας ως αίτιο την απεργία των άλλων συναδέλφων τους.

    Τη συμπεριφορά αυτή την καταδικάζουμε ως καταχρηστική, τελείως αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική, η οποία καταδεικνύει το ήθος και τον τρόπο σκέψης ορισμένων, οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη των επιλογών τους.
    Περιμένουμε τουλάχιστον να επιλυφθεί ο σύλλογος εργαζομένων του ΟΑΕΔ για κάθε τέτοιου είδους αντισυναδελφική και μη σύννομη με το δημοσιουπαλληλικό κώδικα, στάση.

    Απεργούντες υπάλληλοι του ΚΠΑ2 Τούμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΠΑ2 ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ (Π.Ε.)?
      ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.

      Διαγραφή
    3. ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    4. Το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό και συνδικαλιστικό αλλά και υπηρεσιακό.

      Από τη στιγμή που εργαζόμενος υπάλληλος είναι παρόντας σε μια υπηρεσία αυτή θα πρέπει να είναι ανοικτή για το κοινό εκτός και αν η Διοίκηση έχει δώσει αντίθετη γραπτή οδηγία (πράγμα που εδώ δεν συμβαίνει).

      Συνεπώς, εν προκειμένω, το κλείσιμο της υπηρεσίας είναι αυθαίρετο και παράνομο και στοιχειοθετούνται τα πειθαρχικά αδικήματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων, της άρνησης παροχής πληροφόρησης στους πολίτες, της άρνησης-παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας και της ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος (άρθρο 107 του ΥΚ, περιπτώσεις β, ι, ιβ, κ, κη). Για τον Προϊστάμενο και τον Περιφερειακό Δ/ντή στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράλειψης από τα πειθαρχικά όργανα δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος (άρθρο 107, περ. κδ).

      Κάντε, επομένως, έγγραφη αναφορά στη Διοίκηση (Δ/νση Διοικητικού, Δ/νση Επιθεώρησης και Γεν. Δ/ντες Εργατικού Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης) ζητώντας την άμεση διενέργεια ΕΔΕ προς εξακρίβωση της πιθανής τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων κατά τη διάρκεια της απεργίας εκ μέρους των υπαλλήλων-προϊσταμένων που αυθαιρέτως κράτησαν κλειστές τις υπηρεσίες.

      Τσακίστε τους κουτοπόνηρους απεργοσπάστες που ούτε να απεργήσουν θέλουν αλλά ούτε και να εργαστούν!!

      Διαγραφή
  5. Ντρεπομαι που ηρθαν ετσι τα πραγματα εως τωρα και δεν εχω τροπο να ανατρεψω τα σχεδια τους στο κλεψιμο των ονειρων μας..ομως δεν θα παραδωθει η ψυχη μου στο να παρω πισω οτι νομιζουν οτι κερδισαν..η στιγμη αυτη υπαρχει και μας περιμενει ολους να γινουμε ΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το κατάντημα των υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη:
    Συνάδελφοι αν δεν κάνω λάθος έχετε επιτρέψει ο Περιφερειακός σας Δ/ντης να είναι και ο Πρόεδρος του Σωματείου σας και κομματικό στέλεχος υψηλόβαθμο της Νέας Δημοκρατίας όπως ισχυρίζεται.
    Τι περιμένετε να κάνει;
    Την απαξίωση των κινητοποιήσεων θέλει και την ταμπέλα αυτών ότι είναι κομματικές και υποκινούμενες από συγκεκριμένο κόμμα. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ´´ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ´´ , ΓΙΩΡΓΟ , ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ? ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΚΑΜΕ ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ , ΓΙΩΡΓΟ , ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ´´ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ´´ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ , ΓΙΩΡΓΟ ?

      Διαγραφή
  7. ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ? ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ...ΧΑΧΑΝΗΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΙα επιδοτουμενη ανεργη που δεν πληρωθηκε στην ωρα της εξ αιτίας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχετε δει πρόεδρο να μη συμμετέχει σε πορείες και συλλαλητήρια και να είναι ταυτόχρονα και Περιφερειακός σας Δ/ντης ; Το ερώτημα το απευθύνω στους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ 7ΚΑΙ ΔΕ!ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταδικάζω την πρακτική ορισμένων, συναδέλφων οι οποίοι επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο που καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα!
    Στον ΟΑΕΔ καταργούνται 251 θέσεις!!! και έπεται συνέχεια..
    Λίγοι αλληλεγγύη συνάδελφοι ........
    Πόσο μάλλον αυτούς που και απεργοσπάστες είναι και δεν λειτουργούν την υπηρεσία τους προς εξυπηρέτηση ή έστω ενημέρωση του κοινού.
    Καλούμε τον Πρόεδρό μας αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να περιφρουρήσει την απεργιακή κινητοποίηση για τους λόγους για τους οποίους γνωρίζουμε όλοι!!!!!!!! τουλάχιστον να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών ως περιφερειακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...




    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΑΕΔ.


    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.



    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.



    .........


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΑΔΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ´´ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ´´ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ´´ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ´´.ΔΗΜΟΙ , ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΠΙΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΑ.

      Διαγραφή
    2. "Στη συνάντηση αντιπροσωπείας των απεργών με τον υπουργό Εργασίας, ο τελευταίος, αφενός υποστήριξε ότι δεν θα γλιτώσει κανείς από τους 611 υπό διαθεσιμότητα σε Ταμεία και Οργανισμούς, αφετέρου ότι δε δεσμεύεται για το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων που έρχεται. Και φυσικά "έντυσε" τις επερχόμενες απολύσεις και την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων με τη γνωστή αφήγηση του μνημονικού μπλοκ, που πλέον δεν πείθει κανένα και καμία: "όλα αυτά γίνονται για εθνικούς λόγους και τη σωτηρία της χώρας"....
      Από ρεπορτάζ.
      Ρώτα και κάποιον από τους έκπροσωπους των Ομοσπονδιών.
      Την παραμύθα του Δεκεμβρίου, άστην καλύτερα, μας τα είπαν και άλλοι...

      Διαγραφή
    3. ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΩΛΥΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΑΕΔ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΠΙΔ ΞΥΠΝΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  12. Ξεκαθάρισε το συνάδελφε, δεν θα είναι στις διαθεσιμότητες γιατί θα εξαιρεθεί; Ή μήπως δεν θα υφίσταται; Ξέρεις κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είδατε κάποιον κλάδο δημοσίου να κέρδισε κάτι τα τελευταία (μνημονιακά) χρόνια από τις απεργίες ; Απολύτως κανένας !

    Οι μόνοι που κατάφεραν κάτι ήταν οι υπάλληλοι της βουλής που σταμάτησαν να προσφέρουν υπηρεσίες στα λαμόγια τους και αμέσως αυτοί τρέξαν και τα πήραν όλα πίσω.

    Το μόνο πράγμα που θα έκανε αυτά τα λαμόγια να χάσουν τον ύπνο τους θα ήταν μια γενικευμένη στάση πληρωμών από όλο τον λαό σε φόρους, χαράτσια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ και οτιδήποτε αλλο δημόσιο. Να δούμε τότε πόσο καιρό θα άντεχαν.

    Φιλικά, ένας μακροχρόνια άνεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kύριε -α διαχειριστά μου,το σχόλιο της 18-9-2013 που στηλίτευε το ασυμβίβαστο αλλά και τη στάση του περιφερειακού ,συνάμα και προέδρου της Κεντρ.Μακεδονίας,όπως και τη στάση συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ,γιατί τα έκοψες;
    Λογοκρισία;
    Τι θες να καλύψεις;
    Τα όσα ξέρουν πλέον και οι πέτρες;
    Ή θα πρέπει να μη θίγουμε τα τοτέμ της εργοδοσίας;
    Ξυπνάτε,γιατί όλοι δεν είναι επιρρεπείς στο πρόλογο....
    Όύτως ή άλλως θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ μόνο όπλο που έχουμε οι δημοσιοι υπάλληλοι είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ. Εφόσον ξεκινήσαμε με 5 μέρες να συνεχιστεί.Αυτό λέγεται αγώνας και οχι ανα τακτα χρονικα διαστηματα με 1-2 μερες και να λέμε ότι κανουμε αγώνα.Οι δύο μέρες δε φαίνονται. Ειναι κοροϊδία. Οι 10 όμως? ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.ΕΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάνε και 20 μέρες το αποτέλεσμα θα είναι το ιδιο δεν ιδρώνει το αυτί τους με τις απεργίες....λες να μην τις περιμέναν;;;;;Να μην έχουν οργανωθεί;;;;Θέλει άλλο είδους αγώνα κάτι που να μην το περιμένουν....Αλλιως είναι χάσιμο χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. για μένα είναι ηθική ικανοποίηση οτι κατι έκανα απο το να κάτσω και να περιμένω την αποφαση που ήδη έχει βγει.ας γινόταν απεργία την προηγούμενη εβδομάδα με τον κοινωνικο τουρισμό,το οικογ.επίδομα που δε μπορούσες να περάσεις απο το κόσμο.πετώντας μόνο.και θα σου έλεγα εγώ αν ίδρωνε το αυτί τους.Γιατί τότε θα υπήρχε αντίδραση και απο τον κόσμο.Αλλά γιατί δεν έγινε?Δεν το σκέφτηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν & δε μας φταιει ο κοσμος, εχεις απολυτο δικιο. τωρα ολοι ασχολουνται με τους καθηγητες...τωρα που εληξε η προθεσμια του κοιν. τουρισμου & βγαλαμε τη δουλεια, κανουμε απεργια να ξεκουραστουμε....οσοι δηλαδη, κανουν απεργια, γιατι οι περισσοτεροι δηλωσαν κανονικη αδεια!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. και αρκετοι ασθενεια με υπ.δήλωση!αυτό είναι το επίπεδο αρκετών από μας να εφευρίσκουμε πάντα κάτι προκειμένου να μείνουμε αλώβητοι.είμαστε αξιολύπητοι & καλά θα κάνουμε τώρα που φτάσαμε στην 5η μέρα απεργίας, να δούμε πως θα κινηθούμε από αύριο.

      Διαγραφή
  18. εγω αναρωτιεμαι μαυτες τις κανονικές άδειες της τελευταίας στιγμής. πως τις υπογράφουν?και δεν ντρέπονται αυτοι που τις ζητάνε? ο καθενας ειναι άξιος της μοίρας του,οπου την ορίζουμε εμείς οι ιδιοι..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειλικρινά λυπάμαι για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, αλλά ίσως είναι και μια «ευκαιρία» για κάποιους, να συνειδητοποιήσουν πως νιώθουν οι ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ που περίπου 20 ΧΡΟΝΙΑ (καταλαβαίνετε;;;;;) 20 περίπου καλοκαίρια εξαρτώνται από τις προθέσεις διευθυντών και διοικούντων για το αν θα δουλέψουν….για το αν θα πάρουν ή όχι πλήρες ωράριο για να βγούν το καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας. Ή να μοιραστούν οι εναπομείναντες ώρες σε διάφορους τριγύρω και να ψάχνεσαι να «βγάλεις» οικονομικά τη χρονιά. Κι όλα αυτά, για 7000ευρώ το χρόνο στην καλύτερη των περιπτώσεων.

    Κι εμείς συνάδελφοί σας θα θέλαμε να λεγόμαστε.
    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφο και τι λυπηρό! Που μας κατάντησαν : ο θάνατος σου η ζωή μου. Αν αυτός δεν είναι εμφύλιος, τι είναι τότε;;
      Υ.Σ για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι εκπαιδευτικός

      Διαγραφή
  20. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
    AN HMOYN O ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG, ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΕΛΕΟΣ.
    ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ... ΨΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΛΛΟΙ -ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ- ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΑΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΜΥΑΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ... ΤΣΑΓΑΚΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. ΗΔΗ 251 ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ... ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ. ΣΤΟ Β' ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ. ΠΟΙΟΙ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΝΕΟ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ, ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ. ΠΟΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ, ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ... ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. ΑΚΟΜΗ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ». ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ». ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΣΟΥ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΟΠΛΑ Ή ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ.
    Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ... ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ...
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάντε έναν κόπο να διαβάσετε εδώ μια μελέτη που αναφέρει και τον ΟΑΕΔ. Το παραδοτέο ήταν του 2012.Αφορά οριζόντια μελέτη για συγχωνεύεσεις - καταργήσεις φορέων του δημοσίου
    http://dide.fth.sch.gr/docs/meleti_syn_gov.pdf ΣΕΛΙΔΑ 56-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ?ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΑΔΕΙΕΣ.... ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή