oaednews

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εγιναν 165 προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων το δίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Στην πρόσληψη 165 μετακλητών υπαλλήλων προχώρησαν τα υπουργεία στο δίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βουλή. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση έθετε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους.


Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου, που διαβιβάστηκε στην Βουλή προς απάντηση ερωτήματος της βουλευτού των ΑΝΕΛΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, κατά την 9.9.2013, ο αριθμός των Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.745. Το σύνολο αυτό επιμερίζεται σε 1.197 υπαλλήλους και 548 επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο αναλυτικός πίνακας που συνοδεύει την απάντηση του υπουργείου δεν αναγράφει αναλυτικά πόσους μετακλητούς διαθέτει κάθε υπουργείο αλλά μόνο τα σύνολα. Υπο αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τον αντίστοιχο πίνακα του Ιουλίου και να διαπιστωθεί ποια υπουργεία προχώρησαν στην πρόσληψη των 165 μετακλητών.

Εκτός αυτού, στην απάντηση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει και ονομαστικό κατάλογο του προσωπικού που απασχολεί στο πολιτικό γραφείο του από τον οποίο προκύπτει ότι εργάζονται: 9 ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες, 6 μετακλητοί, 1 αποσπασμένος σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση, 1 υπάλληλος ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό και 2 δημοσιογράφοι στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, υπηρετούν σε μη οργανικές θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού δέκα υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίοι ασκούν υπηρεσιακά καθήκοντα και ως εκ τούτου δεν προκύπτει επιπλέον μισθολογική δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου