oaednews

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«Πράσινο φως» από την τρόικα για τη ρύθμιση των δανείων

 
Την αναγκαιότητα του μέτρου της διευκόλυνσης των ενήμερων οφειλετών επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της “Η OnLine”, η τρόικα στο κείμενο του νέου μνημονίου με την Ελλάδα το οποίο και συντάσσει. Κατά τις ίδιες πηγές, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο πρωτοποριακό παγκοσμίως καθώς αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες.

Οι δύο πλευρές υπουργείο Ανάπτυξης και τρόικα είναι κοντά στο να κλείσουν τη συμφωνία για τις διατάξεις του νομοσχεδίου και το τελευταίο παζάρι που γίνεται έχει να κάνει με το ανεξόφλητο υπόλοιπο που πρέπει να έχει ένας δανειολήπτης με εισόδημα 25.000 ευρώ προκειμένου να ενταχθεί στη ρύθμιση του υπουργείου. Σύμφωνα με πηγές η τρόικα θέλει αυτό να είναι στα 120.000 ευρώ, επικαλούμενη έναν πολλαπλασιαστή που εφαρμόζεται παγκοσμίως, αλλά το υπουργείο επιμένει στο να είναι μεγαλύτερο.

Η τρόικα επίσης θέλει η επανεξέταση του κάθε δανειολήπτη που μπαίνει στις διατάξεις του νομοσχεδίου να γίνεται ανά εξάμηνο και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το υπουργείο Ανάπτυξης αντιτείνει την επιστασία να την έχει η Τράπεζα της Ελλάδας. Επίσης στο κείμενο του μνημονίου θα γίνεται γνωστό ότι σε έξι μήνες θα επαναξιολογηθεί η συνολική πορεία της ρύθμισης και το υπουργείο θέλει την υψηλή εποπτεία να την έχει η Τράπεζα της Ελλάδας.
Χρ. Κολώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου