oaednews

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η Σουηδία εξάγει ανέργους σε Ελλάδα και Ισπανία

Η σουηδική υπηρεσία απασχόλησης άρχισε σήμερα μια εκστρατεία με την οποία προτρέπει τους άνεργους νέους να αναζητήσουν δουλειά το καλοκαίρι σε χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας -όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Την ώρα που στη χώρα μας και στην Ισπανία η ανεργία καλπάζει μεταξύ των νέων ξεπερνώντας σε ποσοστό το 50%, η Σουηδία προτρέπει άνεργους νέους να αναζητήσουν στην Ελλάδα αλλά και την ιβηρική χώρα μια θέση εργασίας κατά τους θερινούς μήνες.

 "Υπάρχουν εκατοντάδες εποχικές θέσεις εργασίας γύρω από τη Μεσόγειο για να τις διεκδικήσουν νεαροί Σουηδοί", αναφέρει η σουηδική υπηρεσία απασχόλησης σε ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνει ότι ζητούνται μεταξύ άλλων εκπαιδευτές αθλητών, χορογράφοι και σκηνογράφοι, ανιματέρ, ηχολήπτες, τεχνικοί ειδικευμένοι στο φωτισμό κ.ά., για να εξυπηρετήσουν σκανδιναβική πελατεία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.
Σύμφωνα με την υπηρεσία μερικές από αυτές τις θέσεις εργασίας σε τουριστικά θέρετρα είναι δύσκολα προσβάσιμες στους νέους σε αυτές τις χώρες, επειδή απαιτούν τη γνώση μιας σκανδιναβικής γλώσσας.
Αυτές οι θέσεις θα προσφερθούν κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης για την απασχόληση στο Μάλμε από τις 4 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου