oaednews

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Για τους νέους που τους έλεγαν ανέργους...

Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν πόσο μεγάλο πρόβλημα -το μεγαλύτερο- είναι η ανεργία. Και εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για τους νέους με τα άχρηστα πτυχία, που τους έλεγαν ανέργους... Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν πόσο μεγάλο πρόβλημα -το μεγαλύτερο- είναι η ανεργία. Και εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για τους νέους με τα άχρηστα πτυχία, που τους έλεγαν ανέργους...
Οι πάντες θέλουν -λένε- να κάνουν κάτι. Ας αρχίσουν από την αυτοκριτική... Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για ν' αρχίσουμε από τους κορυφαίους, ομολογούν πως μας έδωσαν πολύ ισχυρή δόση, είχαμε κι εμείς πολιτικό πρόβλημα και έτσι η ύφεση έγινε βαθύτερη απ' όσο υπολόγιζαν. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τώρα που γενικεύεται το φαινόμενο της υψηλής ανεργίας στους νέους, ενθαρρύνουν την εφαρμογή εθνικών προγραμμάτων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αγνοώντας πως και από αυτά τα κονδύλια που είχαμε στη διάθεσή μας ελάχιστα απορροφήθηκαν. Ακόμα και τράπεζες στις περιοδικές τους εκθέσεις εκφράζουν τη συμπάθειά τους στους νέους με το αβέβαιο μέλλον που τους έλεγαν ανέργους. Τη χρηματοδότηση,όμως, για την απασχόληση τους τη στερούσαν.
Η πικρή αλήθεια βρίσκεται στα λόγια της προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρίας Περβάνς Μπερές: «Στόχος μας δεν είναι να επιβάλουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά να θέσουμε σε εφαρμογή ένα εργαλείο που θα δώσει στους νέους μια ευκαιρία και θα βοηθήσει να αποφευχθεί το φαινόμενο της χαμένης γενιάς».
Εδώ φθάσαμε. Και δυστυχώς όλοι οι υπεύθυνοι για την προώθηση στην απασχόληση, πολιτικές ηγεσίες, κοινωνικοί εταίροι, επιχειρηματικοί φορείς, περί άλλα τυρβάζουν.
Ούτε με ευχές ούτε με τα «ρέστα» από την αποπληρωμή των δανειστών μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Τα εργαλεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι γνωστά: Αναπτυξιακές πράξεις, καινοτομικές ενέργειες σε όλους τους τομείς, επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση, διά βίου μάθηση. Την ανεργία τη νικάς με εφόδια και εγρήγορση, όχι με αδράνεια και κοντόφθαλμες πρακτικές.
 
ethnos

5 σχόλια:

  1. ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗ. ΜΗΝ ΤΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά μόνο κόμματα στΙς εκλογές του ΟΑΕΔ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι βέβαια!ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗ - ψηφοδελτιο των εργαζομενων του ΟΑΕΔ και μόνο..ειναι αυτο που δηλωνουν ακριβως, χωρις εξαρτησεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!!!!!ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΞΥΠΝΙΟΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ελληνας έχει, δυστυχώς μάθει να εξαρτάται απο κόμματα. Υπάρχει πάντα η καχυποψία ότι ακόμα κι αυτοί που είναι εκτός κομμάτων ,"κάπου" ανήκουν. Αυτό είναι που πρέπει να ξεπεραστεί. Σίγουρα όλοι κάπου πιστεύουν αλλά αυτή η πίστη δεν είναι απαραίτητα ένα πολιτικό κόμμα, μπορεί να είναι ένα υψηλότερο ιδανικό. Δυστυχώς στην Ελλάδα έτσι όπως ζούμε σήμερα έχει εξευτελιστεί καθε μορφή ιδεολογίας. Δυστυχώς τα χρόνια που θα ακολούθήσουν θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η ανεργία θα αυξηθεί, οι απολύσεις θα ενταθούν και ο μισθός θα απαξιωθεί.Ο λαός πρέπει να πάψει να πιστεύει σε υποσχέσεις. Μόνο ενωμένοι οι άνθρωποι μπορούν να προχωρήσουν και να αντισταθούν στα προβλήματα και την αδικία.Προσωπικά δεν θα μπορούσα να πω ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, ότι οι μισθοί θα παραμείνουν ή θα αυξηθούν, ότι τα επιδόματα θα δωθούν κι ότι η ζωή μας θα γίνει όπως πριν. Φυσικά μπορεί να γίνει, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο με ενότητα και αγώνα.Κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται αφού αναγνωρισθεί ως πρόβλημα κι αφού κινητοποιήσει τον μηχανισμό άμυνας του λαού. Ξέρουμε ότι έχουμε χάσει πολλά και θα χάσουμε κι άλλα. Απο την άλλη ξέρουμε ότι η δυναμική παρουσία κι η ενότητα, φοβίζουν. Εδω δίνεται η ευκαιρία στους συναδέλφους να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό, το αχρωμάτιστο. Απλά σκεφτείτε τι κερδίσατε αλλά και τι χάσατε ψηφίζοντας κομματικά. Μην κολλάτε στο τι ήταν κάποιος κάποτε. Ολοι έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν και να ξεκολλήσουν απο το τέλμα.Μόνο η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ κι ΕΝΟΤΗΤΑ μπορούν να οδηγήσουν στη ΔΡΑΣΗ η οποια θα βάλει ένα θετικό λιθαράκι στους αγώνες ενός καλύτερου αύριο, στην απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων, στην απαξιώση των υπαλλήλων που είναι στην πρώτη κυρίως γραμμή του οργανισμού. Συνάδελφοι ενωθείτε και ψηφίστε σε ότι πιστεύετε καλύτερο για εσας και τους συναδέλφους σας, αλλά και σε ότι ορίζει η συνείδησή σας να ψηφίσετε.
    Δ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή