oaednews

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

H Σέλμαν κλείνει το εργοστάσιο στο Βασιλικό και απολύει 174 εργαζόμενους

Την οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας στις 8 Φεβρουαρίου 2013, και την απόλυση των 174 εργαζομένων αποφάσισε η Σέλμαν.
Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτή την απόφαση, όπως αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση είναι οι εξής: 
1. ο δραματικός περιορισμός της δραστηριότητα της, απότοκος της μείωσης των παραγγελιών κατά 26% στο εννεάμηνο του 2012 σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011. 
2. η ραγδαία αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και συγκεκριμένα της ξυλείας κατά 20%. 
3. η ραγδαία αύξηση των επισφαλειών του τρέχοντος έτους, που ανέρχονται σε ποσοστό 8% του κύκλου εργασιών. 
4. η διαρκής σώρευση ζημιών των τελευταίων ετών, που έχουν ξεπεράσει τα 125.000 ευρώ. 
5. η έλλειψη παραγγελιών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στα προϊόντα που παράγει στο Βασιλικό.
6. η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου για την προσαρμογή του υψηλού μισθολογικού κόστους στα νέα δεδομένα.
7. η αδυναμία δημιουργίας ενός συστήματος εκ περιτροπής εργασίας 

Για τους παραπάνω λόγους η εταιρεία θα προχωρήσει στη διαδικασία καταγγελίας των συµβάσεων εργασίας του συνόλου των εργαζοµένων, που απασχολούνται στην εγκατάσταση του Βασιλικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ο αριθµός των οποίων σήµερα ανέρχεται σε 174 άτοµα. Οι καταγγελίες των συµβάσεων εργασίας θα πραγµατοποιηθούν στις 08.02.2013 µε την τήρηση εκ µέρους της εταιρείας όλων των νόµιµων προϋποθέσεων που επιβάλλει ο Ν. 1387/1983 (Έλεγχος Οµαδικών Απολύσεων και άλλες διατάξεις). 
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Σέλμαν ενηµερώνει τους πελάτες και συνεργάτες της ότι και µετά τις 8.02.2013 θα συνεχιστεί κανονικά η βιοµηχανική παραγωγή, διακίνηση και εµπορία των προϊόντων της µέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙ.ΠΕ. Κοµοτηνής, του υποκαταστήµατος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του Οµίλου. 
Τονίζεται επίσης ότι η διακοπή λειτουργίας των βιοµηχανικών εγκαταστάσεων Βασιλικού Χαλκίδας θα έχει οριακά αρνητική επίδραση στα οικονοµικά αποτελέσµατα της ΣΕΛΜΑΝ και κατ’ επέκταση στα ενοποιηµένα οικονοµικά αποτελέσµατα του Οµίλου κατά 0,5 εκατ. ευρώ περίπου στην χρήση του 2013. Συγκεκριµένα, αρνητική επίδραση αναµένεται κυρίως λόγω του κόστους των αποζηµιώσεων απόλυσης του προσωπικού και θετική επίδραση λόγω του µειωµένου εργατικού κόστους. Όσον αφορά τις επόµενες χρήσεις, εκτιµάται, ότι θα υπάρξει θετική επίδραση κατά 5,5 εκατ. ευρώ περίπου ανά έτος κυρίως λόγω του µειωµένου εργατικού κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου