oaednews

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται πρόγραμμα εργασίας για νέους έως 29 ετών

Ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα  εργασίας για 62.000 νέους έως 29 ετών. «Προτεραιότητές μας είναι η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας στα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη ΝΕΤ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το 2013 ως έτος νοικοκυρέματος.Το πρόγραμμα εργασίας για νέους έως 29 ετών που θα ανακοινώσει έχει προαναγγελθεί πριν τις γιορτές και αφορά ανέργους έως 29 ετών στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, στη ναυτιλία και στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας αλλά και στον πρωτογενή τομέα.
Το νεο πρόγραμμα για νέους εως 29 ετών του υπουργείου Εργασίας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Η πεντάμηνη πρακτική άσκηση για τους νέους έως 29 ετών ανέργους θα επιδοτείται με 400 ευρώ, για τους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ. Επίσης θα υπάρχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ασφάλιση κινδύνου και θα δίνεται επιδότηση 100 ευρώ εφόσον η επιχείρηση διατηρήσει τη θέση για ένα χρονικό διάστημα μετά το 5μηνο.
Το πρόγραμμα για τους νέους έως 29 ετών θα προβλέπει κατάρτιση έως 100 ώρες σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες και τοποθέτηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για πρακτική άσκηση για απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας 5 μηνών, σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring.
Ο υπουργός πρόσθεσε, μάλιστα,ότι τα στοιχεία δείχνουν , φέτος αναμένεται αύξηση του τουρισμού κατά 20%, που μεταφράζεται σε 50.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν αδικίες κατά τις περσινές περικοπές σχετικά με τις διπλές κύριες συντάξεις, τονίζοντας ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος.
Όσον αφορά τα επικουρικά ταμεία, υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η υπαγωγή ή όχι και των υπόλοιπων ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, που θα λειτουργεί με όρους βιωσιμότητας, ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού για τα εφάπαξ -στη βάση ισορροπίας εισφορών-παροχών- θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου