oaednews

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή είναι η Ελλάδα

Ένας απλός τραπεζοϋπάλληλος που ολοκληρώνει την σταδιοδρομία του με εφάπαξ 816.000 Ευρώ χωρίς να έχει δουλέψει ούτε μια μέρα τα τελευταία 20 χρόνια.
Μία ψυχολόγος-βουλευτής που συμμετείχε 2 φορές στις εθνικές εκλογές χωρίς να έχει ούτε ένα Ευρώ δηλωθέν ατομικό εισόδημα.

Βουλευτές που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία του ΣΔΟΕ για να δικαιολογήσουν(;) εκατομμύρια εισοδημάτων που ποτέ δεν είδαν το φως της φορολογικής δημοσιότητας.

Αρχηγοί κομμάτων που ποτέ δεν δούλεψαν στη ζωή τους αλλά διαθέτουν ακίνητη περιουσία εκατομμυρίων ευρώ.

Πρώην Υπουργός Μεταφορών που κυκλοφορεί στην Αθήνα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δηλώνει «συνταξιούχος θύμα της κρίσης».

Βουλευτές και Υπουργοί που –αποδεδειγμένα- κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης πούλησαν άρον- άρον τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που είχαν στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο, αγόρασαν ομόλογα μηδενικής απόδοσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ώστε να μη χρειαστούν να στείλουν λεφτά στο εξωτερικό με «ένοχα εμβάσματα»).

«Αριστεροί» ιδεολόγοι που καταγγέλλουν τα «κοράκια των αγορών» αλλά εμπιστεύονται τις αποταμιεύσεις τους σ’ αυτά.

Δεξιοί εθνικόφρονες που απασχολούν ανασφάλιστους αλλοδαπούς κηπουρούς, μικροκομπιναδόροι που κατάφεραν να επιβιώσουν και «πετύχουν στη ζωή τους», μόνο με ψέματα και απάτες.

Αμόρφωτοι ηγήτορες που αγνοούν τη διεθνή πραγματικότητα και προσπαθούν με μύθους να παραπλανήσουν τους αδιάφορους ιθαγενείς.

Η Ελλάδα βλέπει τον εαυτό της στον καθρέπτη.

Μια χώρα που πούλησε για 10 χρόνια, στη δεκαετία του 2000, την ψυχή της στον διάβολο απαιτώντας από τον Μεμφιστοφίλης να της ξαναφέρει τη χαμένη της νιότη.

Ακριβώς όπως το έγραψε ο Γκαίτε στον «Φάουστ».

Η παρακμή της πλασματικής ευημερίας. Η ψευδαίσθηση του πλούτου. Τα δανεικά που θεωρούνται ιδιοκτησία.

Ο Μεφιστοφίλης έπεισε τον αυτοκράτορα να χρησιμοποιήσει το χρυσό που φαντάζονται ότι διαθέτει η χώρα στα βουνά της προκειμένου να χρηματοδοτήσει το στράτευμα. Μόλις ο βασιλιάς και η αυλή του συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κόψουν νόμισμα χωρίς περιορισμούς, προκαλούν με την αλόγιστη σπατάλη τους οικονομικό και κοινωνικό χάος.

Αυτή είναι η Ελλάδα…
 
Χ. ΚΩΝΣΤΑΣ, http://www.toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου