oaednews

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς Ανάσα (επεισόδιο 1000)

Αναρωτιέμαι βρε παιδί μου..
Πως είναι δυνατόν..3,5 άνθρωποι να εξυπηρετήσουν τόσο κόσμο σε 3 ημερες? Πρέπει να υποδέχονται τον κόσμο που είναι επιτυχόντες για να  πάρουν συστατικά ( να πάνε στον φορέα , ειδάλλως θα διαγραφεί η κάρτα τους), τους άλλους της επόμενης πρόσκλησης οι οποίοι κάνουν ενστάσεις, να βρουν ποιοι δεν έχουν έρθει και να τους στείλουν πρόσκληση ή να τους τηλεφωνήσουν και τον ήδη υπάρχοντα κόσμο με τα γνωστά αιτήματα..Ρητορική ερώτηση υποθέτω, καθώς λαμβάνω την απάντηση εμπράκτως επί καθημερινής βάσης. Μοιάζει με την ερώτηση του Αυγούστου που ξεχείλιζε ο κόσμος από τις πόρτες μας, του Πώς Είναι Δυνατόν 32 υπάλληλοι να εξυπηρετούν περιοχές με Μ.Ο πληθυσμού 500.000 κατοίκων..Έχω αρχίσει να νιώθω ο Σούπερμαν..

Επίσης αναρωτιέμαι βρε παιδί μου..3 προσκλήσεις  βγήκαν στη σειρά..γιατί δεν μαθαίνουμε από τα λάθη της πρώτης, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι προοδευτικά ? Ρητορική κι αυτή η ερώτηση, διότι το παρελθόν έχει δείξει ότι ποτέ δεν το συμβουλευόμαστε..μια ζωή βιαζόμαστε!
Κι επίσης βασική μου απορία είναι ΠΩΣ αυτοί οι άνθρωποι, που μετά κόπων και βασάνων είναι επιτυχόντες και πήγαν για δουλειά, ΠΩΣ (επαναλαμβάνω) ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ?
Τα Τμήματα Απασχόλησης που δικαίως (λόγω τεχνογνωσίας) επωμίζονται τον διοικητικό έλεγχο των δικαιολογητικών ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΟΥΝ? Συγχρηματοδοτούμενα που τους έχουν πνίξει? Διατήρηση που δεν λέει να τελειώσει? Ελέγχους? Υποδοχή τριμηνιαίων αιτήσεων? Πληρωμές? 
ΠΟΙΟΣ? ΠΟΤΕ? ΚΑΙ ΠΩΣ? ΠΩΣ ΘΑ ΠΩ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ ΞΥΛΟ?  Ή αντίστροφα ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ?
Ρητορικές και αυτές οι ερωτήσεις..
Μπορεί να έχουμε ένα πολύ καλό πληροφοριακό σύστημα και ένα πανελλαδικό δίκτυο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιπαρέρχονται ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Η βάση είναι αναγκαίο να τροφοδοτεί με την καθημερινή εμπειρία της τα κέντρα σχεδιασμού και οργάνωσης..ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ..ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.
Με εκτίμηση


14 σχόλια:

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΕΛΕΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωματείο, το σωματείο, το σωματείο....
      Σε προήγουμενη ανάρτηση του μπλογκ, υπήρχε ανακοίνωση ''επιστολή προς κ.Διοικητή'', η οποία υπογραφόταν πλειοψηφικά.
      Για να μην αναλυσούμε περισσότερο (θέλοντας να πιστευω ότι δεν είμαστε χαζοί), μια ερώτηση θα κάνω
      Μήπως λέω μήπως υπάρχουν κάποιες παρατάξεις που δεν θέλουν οι Σύλλογοι και η Ομοσπονδία να λειτουργούν?Μήπως μπλοκάρουν όλες τις αποφάσεις?Μήπως ερποντας και γλείφοντας την πολιτική ηγεσία κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους?Μήπως αυτούς δεν τους ψήφισαν υπάλληλοι με σκοπό να βολευτούν και αυτοί?
      Ρητορικά ερωτήματα θέτω.την απάντηση την ξέρω.
      Οπότε όχι σωματεία μην περιμένεις να παρέμβουν αλλά ετοιμάσου για την 4 προκήρυξη, με ταυτόχρονα αποτελέσματα της 3, γύρω στις 7Ιαν
      Α και το φιάσκο του ''νεου'' μακροχρόνιου, μην το ξεχάσουμε και αυτό!

      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΧΑΙΝΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ!! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΕ

      Διαγραφή
    2. ακομα σωτηρες περιμενεις ανωνυμε οπαδε; τα εννοείς όλα αυτά; τα ποδια σου δεν βαστανε να στηριχτεις σε αυτα; Kαι ψαχνεις για σωτηρες; ποια είσαι;

      Διαγραφή
  3. Αγαπητή Χάιντη, καταθέτω την άποψή μου. Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στις λειτουργίες του ΟΑΕΔ πρέπει να υποστηριχθεί από το προσωπικό του ΟΑΕΔ. Πάρε για παράδειγμα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του 2013. Η λογική της ενεργοποίησης των πολιτών-ανέργων στην αναζήτηση ευκαιρίας εργασίας, η εισαγωγή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον Οργανισμό, η αυτοματοποίηση των αποτελεσμάτων, η πρόβλεψη για κατάθεση ηλεκτρονικών ενστάσεων, η πληρωμή των ωφελούμενων απ'ευθείας από τον ΟΑΕΔ με αυτοματοποιημένο τρόπο (υποψιάζομαι πως θα γίνεται με τρόπο ανάλογο με το επίδομα ανεργίας) και όλα αυτά να γίνονται σε ενοποιημένο περιβάλλον σε πανελλήνιο δίκτυο ... πιστεύω είναι πρακτικές που εκτός από αναγκαίες είναι και σωστές. Σύγκρινέ το με το κοινωφελές πρόγραμμα του 2012. Λάθη στην υλοποίηση συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν αλλά βλέπω μια διάθεση να ξεπεραστούν έστω και με καθυστέρηση έστω και με τρόπους που δε με βρίσκουν σύμφωνο. Η πρόσκληση των επιτυχόντων στο κοινωφελές πρόγραμμα για 27.948 θέσεις εργασίας να παραλάβουν συστατική επιστολή εντός τριών ημερών με την απειλή της διαγραφής από τα μητρώα ανέργων σε όσους δεν ανταποκριθούν ενεργοποίησε αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι επιτυχόντες να έχουν πάρει ήδη συστατικές επιστολές ενώ για τους επιτυχόντες των 10.000 θέσεων ακόμα "παρακαλάμε" να προσέλθουν να πάρουν τις δικές τους συστατικές επιστολές. Η λογική του εκφοβισμού με βρίσκει αντίθετο, ομολογώ όμως πως πέτυχε το στόχο της.
    Κρατάω τη φράση σου
    "Η βάση είναι αναγκαίο να τροφοδοτεί με την καθημερινή εμπειρία της τα κέντρα σχεδιασμού και οργάνωσης" που δείχνει τη διάθεσή σου να όχι απλώς να κάνεις τη δουλειά σου αλλά να την κάνεις αποτελεσματικά. Νιώθω το άγχος της δουλειάς που περιγράφεις. Να ρωτήσω (όχι εσένα) κάτι απλό επειδή έχω πολύ μικρή εμπειρία στον ΟΑΕΔ; Αποτίμηση του αποτελέσματος γίνεται; Πόσες από τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ (π.χ. διατήρηση) έχουν κλείσει αφήνοντας απλήρωτο και το προσωπικό; Πόσοι άνεργοι που προσλήφθηκαν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ είναι ξανά άνεργοι; Τι όφελος υπήρξε από τα χρήματα που διέθεσε ο ΟΑΕΔ στις πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας με προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων;
    Καλό κουράγιο, έρχεται και η τέταρτη πρόσκληση του κοινωφελούς σύντομα αλλά και το "νέο" επίδομα μακροχρονίων ανέργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Στέλιο είμαι οπαδός της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών σε όλες τις λειτουργίες του Οργανισμού και τις στηρίζω όπου και όπως μπορώ. Δυστυχώς όμως ούτε οι διαδικασίες, ούτε τα μηχανήματα δουλεύουν από μόνα τους χωρίς σωστή Οργάνωση και σωστά το έθεσες, ενδιαφέρον και από τους χρήστες. Όμως όταν οι χρήστες βομβαρδίζονται και προειδοποιούνται για τεράστια προγράμματα όπως της Κοινοφελούς, τελευταία στιγμή και δεν έχουν χρόνο ούτε να μελετήσουν τις λεπτομέρειες μιας εφαρμογής, διότι ταυτόχρονα εξυπηρετούν κόσμο, λυπάμαι αλλά δεν τους ρίχνω άδικο αν τελικά κάνουν λάθη ή αδιαφορήσουν.
      Μπορεί ο εκβιασμός, ή εκφοβισμός, ή όπως θες πες το να "επιασε" στην δεύτερη πρόσκληση, αλλά παρόλαυτα εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις που αδικούνται εμφανώς με αποτέλεσμα να καταπατούνται θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτό της επιλογής της εργασίας.
      Αναφορικά με τα ερωτήματά σου, γενικά σου λέω ότι Αξιολογήσεις κάποιων προγραμμάτων έχουν πραγματοποιηθεί (όχι της Διατήρησης) και τα αποτελέσματά τους δεν είναι τόσο κακά όσο μπορεί να πιστεύουμε, διότι αν μη τι άλλο έστω και βραχυπρόθεσμα και μεσούσης της κρίσης, προσφέρονται κάποιες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα της Διατήρησης ίσως μεθοδολογικά να ήταν από τα πιο σωστά προγράμματα σαν σύλληψη, αλλά είναι προφανές ότι πάσχει η εφαρμογή και υλοποίησή του, διότι ήμασταν ανέτοιμοι να υποδεχθούμε τέτοιο όγκο εργασιών.
      Καλό Κουράγιο σε όλους μας λοιπόν και Καλά μας Χριστούγεννα με την τέταρτη πρόσκληση στον "αέρα" και το με το έτος 2013 να μας αφήνει πιο φτωχούς σε όλα τα επίπεδα.

      Διαγραφή
  4. Δυο υπάλληλοι προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τρεις προκηρύξεις.Ειναι αδυνατον.ΕΛΕΟΣ.Θα αρρωστήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίδες το κάνουν επίτηδες για να παραιτηθούμε και να εγγραφούμε κι εμείς στις ατελείωτες λίστες των ανέργων! Θα αποφύγουν έτσι τις απολύσεις. Μέχρι τελικής πτώσεως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ...ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΟΣ? ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή