oaednews

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοβουλίες για την απασχόληση των νέων

Η Citi χορηγός του The Economist Debate για τις δεξιότητες της νέας γενιάς να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για την αναβάθμιση της απασχολησιμότητας των νέων.

Η Citi Ελλάδος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την αναβάθμιση της απασχολησιμότητας των νέων στη χώρα μας, υποστήριξε ως χορηγός το 2o The Economist Debate που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου με θέμα «Διαθέτει η νέα γενιά τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος;»

Οι διοργανώσεις The Economist Debates αφορούν ανοιχτές αντιπαραθέσεις, δίνοντας το βήμα σε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να «αναμετρηθούν» πάνω σε καθημερινά ερωτήματα, ακολουθώντας το πρότυπο της Οξφόρδης. Τα Economist Debates διοργανώνονται από το περιοδικό The Economist, ενώ είναι ανοιχτά στο κοινό για να συμμετέχει υποβάλλοντας ερωτήματα, σχολιάζοντας και ψηφίζοντας.
Τις δύο αντίθετες θέσεις πάνω στην εναρκτήρια τοποθέτηση παρουσίασαν ο κ. Steve Bainbridge, Senior Analyst of European training policies, Cedefop και ο κ. Michael Jacobides, Sir Donald Gordon Chair of Entrepreneurship and Innovation, London Business School. Την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε με την ομιλία του ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γ.Γ. Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος.
O κ. Grant Carson δήλωσε: «Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που θέτει τους νέους και το μέλλον τους στο επίκεντρο. Είμαι βέβαιος ότι από τη σημερινή αντιπαράθεση θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων για τους νέους και την καλλιέργεια των κατάλληλων δεξιοτήτων, προκειμένου να επιτύχουν επαγγελματικά στην παγκόσμια αγορά εργασίας».
Ως επικρατέστερη άποψη αναδείχθηκε εκείνη του κ. Steve Bainbridge που κέρδισε το 51,08% των ψήφων, που υποστήριξε ότι οι νέοι σήμερα διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Η Citi, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας στήριξης της ελληνική κοινωνίας, αναλαμβάνει δράσεις για την απασχολησιμότητα των νέων, τόσο με την υποστήριξη του The Economist Debate για τις δεξιότητες της νέας γενιάς, όσο και με την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση πρωτοποριακής έρευνας, με αντικείμενο το πρόβλημα που βιώνουν οι νέοι στην εξεύρεση και διατήρηση μιας ικανοποιητικής θέσης εργασίας.
Η έρευνα χρηματοδοτείται από το Citi Foundation και υλοποιείται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, με στόχο τη σύνθεση μιας αξιόπιστης και αποτελεσματικής πρότασης για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων. Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στις 22 Νοεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου