oaednews

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αποδοκιμάστηκε και αποχώρησε από την ΕΝΠΕ ο Μιχελάκης

Ένταση επικράτησε στο Συνέδριο Ένωσης Περιφερειών μεταξύ του Γιάννη Μιχελάκη και εργαζομένων στις περιφέρειες, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα το Συνέδριο και ο υπουργός Εσωτερικών να αποχωρήσει.

 Ομάδα εργαζομένων «υποδέχθηκε» τον κ. Μιχελάκη στο βήμα με συνθήματα και πανό που έγραφε «Όχι απολύσεις ή περικοπές, έχουμε ανάγκη από δουλειές», διακόπτοντας αρκετές φορές την ομιλία του.

Ο υπουργός είπε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους όσους θέλουν να συζητήσουν και είπε ότι περιμένει όποιον θέλει να κάνει διάλογο, όπως έχει ήδη γίνει με όσα σωματεία έχουν πάει στο υπουργείο. Υποστήριξε ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό υπενθυμίζοντας τα 1,5 εκατ. ανέργων του ιδιωτικού τομέα.

«Μετά από 35 χρόνια δουλειάς, γνωρίζω τι είναι ο διάλογος και τι είναι το σόου. Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να παίζει ένα πλάνο στα δελτία των οκτώ. Όμως, το φίδι του φασισμού και του ναζισμού  θέλει έναν κόρφο να τραφεί . Φαίνεται δεν μπορείτε να κάνετε εσείς διάλογο». Και συνέχισε: «Όλοι  καταγγείλαμε το μόρφωμα, αλλά αυτό που κάνετε είναι εκμετάλλευση. Η εκμετάλλευση που γίνεται, είναι η ευκαιρία που δίνεται σε όλους αυτούς τους ναζί. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον λαϊκισμό να ανθίσει».
 

Η φράση αυτή προκάλεσε την οργή του κόσμου που άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σου!» και «αίσχος».

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής του ΚΚΕ κατηγόρησε τον υπουργό ότι «ταυτίζει τους εργαζόμενους με το φασισμό». «Παραποιείτε τα λόγια μου», απάντησε ο κ. Μιχελάκης και παρά τις παραινέσεις του προέδρου της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρού να χαμηλώσουν οι τόνοι, οργισμένος κατέβηκε από το βήμα λέγοντας ότι δεν συνεχίζει την ομιλία.

Στη συνέχεια διακόπηκαν για λίγα λεπτά οι διαδικασίες του συνεδρίου.

Στο μεταξύ, ήδη από χθες, η ένωση Περιφερειών Ελλάδος είχε αποστείλει επιστολή στη Χρυσή Αυγή, να μην παρευρεθεί στις εργασίες του συνεδρίου, εφόσον περιφρονούν τη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός καταδίκασε τη χρήση βίας, τις απαράδεκτες φασιστικές, δολοφονικές επιθέσεις που δυστυχώς όπως είπε προέρχονται από κόμμα του κοινοβουλίου. «Η δημοκρατία βάλλεται και χάνει την αξιοπιστία της, αλλά δεν θα τη χαρίσουμε σε κανέναν» δήλωσε.

Ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης συμπαρατάχθηκε με τον κ Σγουρό, καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση όπως χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή. Είπε ότι πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να κατανοήσουν ότι πρέπει να είναι ενωμένες απέναντι σε αυτό και πρέπει να υπάρχει απαρέγκλιτη σκληρή εφαρμογή της νομιμότητας, γιατί όπως διαπίστωσε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα εφαρμογής νομιμότητας. Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης μίλησε για δολοφονική δράση ναζιστικού μορφώματος και κάλεσε σε κοινή δράση περιφέρειες και δήμους ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις κατά του φασισμού για να ενημερωθεί ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα.

Στο συνέδριο τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου