oaednews

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Πάτρα : αντιδρούν στην κινητικότητα

Πάτρα: Αντιδρούν στην κινητικότητα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ08/08/2013  [12:19]

Πάτρα: Αντιδρούν στην κινητικότητα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ

Φόβους για υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην περίπτωση που εφαρμοστεί η κινητικότητα εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού στην Πάτρα, οι οποίοι μετείχαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου. «Μάχη» δίνουν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στην Πάτρα να ανέρχεται περίπου στα 31.000 άτομα.

Αλλοι περίπου 12.000 είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Αίγιο. Από τους 43.000 εγγεγραμμένους ανέργους επιδοτούνται περίπου 6.000 άτομα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ δίνουν τη δική τους μάχη να πείσουν την Κυβέρνηση ότι η κινητικότητα δεν θα ωφελήσει δημοσιονομικά τη χώρα, αλλά θα αποδυναμώσει έναν φορέα με κομβικής σημασίας ρόλο αυτή την περίοδο.

Οπως δήλωσαν στην «Π» εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, είναι ανεξήγητο στις 29 Ιουλίου 2013 να μετατάσσονται από άλλους φορείς στον Οργανισμό υπάλληλοι της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,με το αιτιολογικό να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του, και μετά από λίγες μέρες η Κυβέρνηση να ανακοινώνει τη μετακίνηση 250 ατόμων από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνουν ότι η κινητικότητα δεν θα πλήξει το προσωπικό του Οργανισμού, αλλά το κοινωνικό σύνολο. Ανέφεραν, για παράδειγμα, ότι στην Πάτρα το προσωπικό που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών, εάν εφαρμοστεί η κινητικότητα για τους ΔΕ, δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο (π.χ. επιδότηση ανεργίας, ενεργητικές και παθητικές πολιτικές κ.ά.), αφού προσλήφθηκαν πριν από μερικά χρόνια για να εκτελέσουν άλλα καθήκοντα.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του ΟΑΕΔ με εμπειρία στα προαναφερόμενα αντικείμενα, αποχώρησε το 2011 με την «εφεδρεία». Οι νεότεροι υπάλληλοι που έμειναν πίσω αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις, ενώ και η πίεση των ανέργων ήταν έντονη για να εξυπηρετηθούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Στο μεταξύ, η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ αποφάσισε χθες την προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, όχι όμως τη διακοπή τους. Κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει ένα μικρό διάστημα ανάπαυλας, καθώς ο αγώνας εκτιμήθηκε ότι θα είναι αντοχής, και όχι ταχύτητας.
Μιχάλης Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου