oaednews

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση απόΠρωτοβουλία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Περιφέρειας Πελ/νησου και Δ.Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ 7/8/2013



Έπειτα από πίεση, συγκλήθηκε το έκτακτο Δ.Σ της ένωσης για να εξηγηθεί η αδράνεια που επέδειξε αυτές τις ημέρες και για να αποφασίσει για τον τρόπο δράσης του ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής.
Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε ως κύριο ζήτημα η λειτουργία του Συλλόγου. Για ποιο λόγο αδράνησε ο Σύλλογος και αν επιτέλους θα αποφασίσει να μπει μπροστάρης στον αγώνα και όχι απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Καμιά δικαιολογία για την απραξία δεν είναι αρκετή, γιατί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπήρξαν πρωτοβουλίες και δράσεις των εκεί Συλλόγων (κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, πορείες, συνελεύσεις  κ.α ).
Εμείς από την πλευρά μας θέσαμε μια σειρά από ενέργειες , που πρέπει να παρθούν από δω και πέρα, για να μην χάνεται χρόνος. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις 23 Αυγούστου βγαίνει η λίστα των διαθεσίμων, ότι τον Σεπτέμβριο έρχονται και άλλα μέτρα και το Δεκέμβριο άλλοι 12500 υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Προτάσεις που κατατέθηκαν
-          -Διαπαραταξιακό προεδρείο, που θα αρχίσει επιτέλους να οργανώνει και να κινητοποιεί τους συναδέλφους. Με την ύπαρξη όλων των παρατάξεων στο προεδρείο θα υπάρχει αλληλοέλεγχος ως προς την υλοποίηση των αποφάσεων και δεν θα επαφίεται η δράση στην καλή θέληση του κάθε εκπροσώπου.
-          -Την παραίτηση του Προέδρου καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του Περιφερειακού Δ/ντη .Για μας αποτελεί πάγια αρχή. Δεν μπορεί ο κορυφαίος εκπρόσωπος του εργοδότη στην περιοχή μας, να είναι ταυτόχρονα και ο κορυφαίος εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην λειτουργία του Συλλόγου.
-          Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ εργαζομένων, για να ακουστεί επιτέλους τι σκέφτονται και τι θέλουν.
-          -Την οργάνωση συμβολικών καταλήψεων-διαμαρτυριών στις υπηρεσίες της περιφέρειας μας, (ξεκινώντας από τις τρεις της Πάτρας), με την παρουσία τοπικών μέσων ενημέρωσης και ενημέρωση των εξυπηρετούμενων πολιτών.
-          -Την καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας όλων των συναδέλφων τις περιφέρειας, για να υπάρχει άμεση, προσωπική επαφή και να μην υπάρχει καμία δικαιολογία της μη ενημέρωσης.
-       - Επίσκεψη με κατάθεση ψηφίσματος-υπομνήματος στα πολιτικά γραφεία βουλευτών της περιφέρειας, για να αποσπάσουμε δηλώσεις συμπαράστασης και για να καταλάβουν ότι αυτά που ψηφίζουν αφορούν ανθρώπους και όχι αριθμητικά νούμερα.
-         - Να βρεθούν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με σωματεία στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, για την δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης. Η καταστροφή του δημοσίου μας αφορά όλους.
Τα όπλα που κατέχουμε δεν είναι πολλά αλλά πρέπει να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις προς κατάθεση. Δεν εξαντλούμαστε μόνο σε αυτές.
Δυστυχώς ενώ υπάρχει κατανόηση από σχεδόν όλους για το ζήτημα λειτουργίας του Συλλόγου, υπάρχουν συγκεκριμένες δυνάμεις που δεν τον αφήνουν να δρα όπως επιβάλλουν οι συνθήκες.
Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν συμφωνήθηκε μόνο η δημιουργία και ανάρτηση σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας μιας αφίσας.
Για το διαπαραταξιακό προεδρείο λάβαμε μια καταρχήν άρνηση από τον πρόεδρο και παραπέμπεται μάλλον για ψηφοφορία στο επόμενο Δ.Σ.
Για την παραίτηση του προέδρου, ζητήθηκε προθεσμία ευλόγου χρονικό διαστήματος για να το σκεφτεί και να απαντήσει.
Οι υπόλοιπες προτάσεις παραπεμφθήκαν στο επόμενο Δ.Σ, το όποιο αποφασίστηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου.
Συνάδελφοι,-ισσες,
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε για ακόμα  μια φορά ότι η ισοπέδωση του δημοσίου θα συνεχιστεί. Αυτό αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.
Τέρμα τα πολλά λόγια. Οι επαναστατικοί μαξιμαλισμοί δεν αρκούν. Λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις, είναι λόγια του αέρα.
Ιδου η Ρόδος, ιδού το πήδημα λοιπόν.
Όποιος πιστεύει αυτά που λέει να αρχίσει επιτέλους να τα κάνει πραγματικότητα.

9 σχόλια:

  1. Μπράβο κάνατε μια αφίσα..... Κράχτε τον τι περιμένετε τι πάει να πει θα το σκεφτεί, είναι πόλεμος δε το καταλάβατε ακόμα ή δε θέλετε.
    Αυτή την ώρα δε χωράνε ταμπέλες.Εσεις που τον έχετε εκεί τι τον καμαρώνετε θέλει δε θέλει και με κάθε τρόπο να το επιβάλεται μη δίχνεται άχρηστοι, κάντε κάτι τώρα.Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους για αποκλειστικά δικό τους όφελος.Φτάνει πια, να τους απομονώσουμε να τους βγάλουμε στο περιθώριο,εκεί ανήκουν. Πρωτοβουλία... ύπνο βαθύ έχετε...ξυπνήστε αποδείξτε ότι εσείς κάνετε τη διαφορά όχι άλλες θεωρίες.Απαράδεκτη η στάση σας και η αδρανειά σας στα τελευταία γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω όταν γίνει η Γ.Σ να είσαι εκεί συνάδελφε να τα πεις αυτά που θες και σε αυτούς και σε εμάς και όχι να γίνει σαν την προηγούμενη τακτική συνέλευση, που ΟΛΟΙ γκρίνιαζαν αλλά μόνο οι εκλεγμένοι μίλησαν.
      Από φόβο;Από συμφέρον;
      Ενας κοιμώμενος συνάδελφος....

      Κ.Τηλιγάδας ΚΠΑ2 Πάτρας



      Διαγραφή
    2. Μαλλον δεν διάβασες καλά την ανακοίνωση. Το ΔΣ πραγματοποιήθηκε μετά από πίεση μας.Σχεδόν όλες οι προτάσεις έγιναν απο την πρωτοβουλία. Όμως όπως φαντάζομαι θα αντιλαμβάνεσαι η πλειοψηφία παραμένει πάντα πλειοψηφία. Σαν συλλογικό όργανο αποφασίζουμε με ψηφοφορία. Το να μηδενίζεις τα πάντα είναι μια καλή πρακτική. Έτσι απαλλάσεις τον εαυτό σου από κάθε ευθύνη. Ετσι περιμένεις τους άλλους να κάνουν τα πάντα για σένα Εμείς στο μέτρο της εξουσίας που μας έδωσαν οι συνάδελφοι αγωνιζόμαστε.΄Έλα μαζί μας ,μην κρύβεσαι ...σε καλούμε ...ελα μαζί μας με ονοματεπώνυμο. Και ξέρεις κάτι άλλο κρυμμένος στην ανωνυμία μπορείς να γράφεις χωρίς κόστος ότι θέλεις.Εμεις και ανώνυμα σε θέλουμε μαζί μας. Ο αγώνας είναι κοινός.Οι ζωες όλων μας παίζονται. Εμεις θα συνεχίσουμε... εσύ αν θέλεις έλα μαζί μας . Διαφορετικά κάνε την κριτική σου από την ανωνυμία και την ασφάλεια του καναπέ σου. Βαγγέλης Μοσχολουρης Πρωτοβουλία-ΟΑΕΔ Πελ/νησου.

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε συναδελφε οσοι τον ψηφισατε γιατι τον ψηφισατε? για συνδικαλιστη η για περιφεριακο δ/ντη? μηπως σου εχει ταξει κατι? εχω να κανω μια επαναστατικη προταση.να παραιτηθουν ολοι οι συνδικαλιστες και να εκπροσωπησουν τους αγωνες των εργαζομενων ολοι οι δ/ντες με προεδρο το διοικητη!!!!!και για να σοβαρευθουμε πρεπει η ομοσπονδια και οι τοπικες ενωσεις να τους υποχρεωσουν να παραιτηθουν απ'ολα τα οργανα.τελεια και παυλα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TO ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕς ΕΠΙΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟς ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗς,ΛΙΦΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΣΗΜΝΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ δ.σ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗς ΑΡΘΡΟ 15 ΓΙΑ ΝΑ ¨ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΕ Γ.Σ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ
    ΜΕΛΩΝ ΤΟΥς.ΔΕΝ ΖΗΤΑς, ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩς ΑΝΕΦΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΓΩΝΑς ΑΥΤΟς ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΛΙΚΙ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ.....
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΩΗΦΙΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΟΜΩς ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ.ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΙΔΙΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟ
    ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑς.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΕς ,ΤΙς ΓΚΡΊΝΙΕς ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑς.
    ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΜΠΡΟΣ ,ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙς ΔΥΣΚΟΛΙΕς ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΟΕΧΕΙ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άρθρο 15 του καταστατικού προβλέπει σύγκληση ΓΣ μετά από έγγραφη αίτηση του 1/20 των μελών της ένωσης προς το ΔΣ. Απαιτούνται λοιπόν κάποιες υπογραφές. Αν λοιπόν έχετε στο νού σας αυτή την κίνηση αποστείλετε τις αιτήσεις στο ΔΣ. Η πρωτοβουλία θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα αν χρειαστεί.Το θέμα δεν είναι να έρθουμε σε σύγκρουση με την πλειοψηφία μόνο για τη σύγκρουση.Την 02.09.13 θα γίνει νέο ΔΣ . Εκεί θα απαιτήσουμε ΓΣ εντός 15 ημερών όπως προβλέπει το καταστατικό.Αλλά αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί, έχει αποφασιστεί μένει μόνο ο καθορισμός της ημερομηνίας.Ο χρόνος τρέχει γρήγορα, αλλά απόφαση για άμεση ΓΣ παίρνεται με ψηφοφορία και δεν την διαθέτουμε. Βέβαια το ζήτημα των υπογραφών για σύγκληση ΓΣ ειναι κάτι που το σκεφτήκαμε ,όμως δεν είμαι σίγουρος αν με υπογραφές η με συννενόηση θα γινόταν πιο γρήγορα η ΓΣ Η πρωτοβουλία μελετώντας τις καταστάσεις εκτίμησε (ισως λαθεμένα) ότι ο δρόμος που επέλεξε ήταν ο συντομότερος.Μην ξεχνάς ότι τώρα ακούγονται μόνο κάποιοι αριθμοί για τους προς διαθεσιμότητα. Δυστυχώς τα αντανακλαστικά των Ελλήνων ενεργοποιούνται μια ανάσα πριν το γκρεμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣυΝΆΔΕΛΦΕ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ......ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.
    ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΟΜΩς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΞΕΙς-ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ.ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕς ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
    ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ.Λ.Π. ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΛΕς Δ.Σ.ΣΤΙς 2/9/ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ 23/8/.....ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΩς ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΑς ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.......ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΛΕς ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗς ΑΝΤΑΛΛΞΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ......ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ...ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΤΕ.....ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή