Την Πέμπτη καθορίζουν τη στάση τους
Προθεσμία λίγων ημερών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για ελεύθερη πρόσβαση στο ραδιομέγαρο και εκπομπή σήματος από τις εγκαταστάσεις της Αγ. Παρασκευής έδωσε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Π. Καψής,
ώστε να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη 2.000 θέσεων για το μεταβατικό φορέα και να κατατεθεί την προσεχή Τετάρτη στη Βουλή τροπολογία για το πλαφόν των αποζημιώσεων.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους την Πέμπτη, σε γενική συνέλευση.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανέφερε ότι «μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα, θα γίνει προκήρυξη θέσεων για να στελεχωθεί αυτό το μεταβατικό σχήμα» και πρόσθεσε: «προσκαλούμε 500 άτομα να προσληφθούν άμεσα και 2.000, εφ ' όσον ανοίξουν οι εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ».
Για το νέο φορέα, ο Π. Καψής είπε ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το αργότερο, θα υπάρξει ένα εποπτικό συμβούλιο, το οποίο θα διορίσει το νέο Δ.Σ. της τηλεόρασης και αυτό θα κάνει και τον προγραμματισμό του». Εκτίμησε ότι θα χρειαστεί περίοδος τριών - τεσσάρων μηνών από την ώρα που θα συγκροτηθεί το Δ.Σ μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου καναλιού.
Αναφερόμενος στις έντονες διαμαρτυρίες στη Βουλή από βουλευτές της ΝΔ για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους εργαζομένους της ΕΡΤ, ο υφυπουργός απάντησε πως το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων είναι πολύ λιγότερο από 80 εκατομμύρια ευρώ.
Για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων ο ίδιος τόνισε ότι «γίνεται με το σημερινό καθεστώς, αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, που προβλέφθηκε στο πλαίσιο των μνημονίων και μάλιστα με το ενιαίο μισθολόγιο, που δεν εφαρμοζόταν στην ΕΡΤ».
Ανέφερε, εξάλλου, ότι η εκπομπή σήματος της «Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» δεν γίνεται πλέον από το ιδιωτικό στούντιο αλλά από εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο.
Την αντίθεσή τους στη «φίμωση» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και την αλληλεγγύη τους στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ εκφράζουν, με ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση, Ορχήστρες παγκόσμιου βεληνεκούς και μουσικοί διεθνούς φήμης.
Στην ανοιχτή επιστολή επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - ότι «η καταστροφή των ιστορικών μουσικών συνόλων δεν θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα, αλλά θα επιφέρει ανεπανόρθωτο χτύπημα στον πολιτισμό της Ελλάδας και στο κύρος της μεταξύ των πολιτισμένων χωρών του κόσμου».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου