oaednews

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ


Κυβέρνηση εργοδοτών

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον κ. Βρούτση ως απλώς υποκινούμενο υπουργό από δυνάμεις που ζητούν την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Μάλιστα, εντός της ΓΣΕΕ φωτογραφίζουν για την έμμεση κατάργηση του 8ωρου και του 25ήμερου τον ΣΕΒ και τη διοίκησή του.


Εν αναμονή της ανάπτυξης η δικομματική κυβέρνηση, που έχει αναλάβει τη… σωτηρία της πατρίδας, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προς ικανοποίηση της εργοδοτικής βούλησης.
Με νομοτεχνικό τερτίπι και πλαγίως, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης αποσυνδέει τον μισθό από την εργασία των 25 ημερών αλλά και από το καθημερινό οκτάωρο.
Στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αφορά τον μηχανισμό των κατώτατων αμοιβών απαλείφεται η φράση: «εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως», καθώς σύμφωνα με τον υπουργό πρόκειται για «νομικό πλεονασμό».
Την ίδια στιγμή ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η ανεργία των νέων στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 60%. Τα μεσάνυχτα ο κ. Βρούτσης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς να πείθει.

http://www.efsyn.gr/?p=75130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου