oaednews

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Παραγωγοί και καλλιεργητές φράουλας αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες. Γιατί αντιδρούν οι αλλοδαποί της περιοχής

Περίπου 116 παραγωγοί και καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και τις νέες καλλιέργειες φράουλας.
Η μεταστροφή σε αυτή τη λύση που μπορεί να προσφέρει εργασία με ένα μεροκάματο της τάξης των 25 ευρώ μαζί με το εργόσημο (22+3) για έξι ώρες ημερησίως και πενθήμερη εργασία, έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες καθώς υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών.

Για την κίνηση αυτή των καλλιεργητών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Προσπάθεια σωτηρίας για το κεφάλαιο ''φράουλα''
Οι εξαγωγές της φράουλας αγγίζουν ετησίως τα εκατό εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για την τοπική αλλά για την συνολική οικονομία της χώρας.
Μετά την επίθεση παραγωγών κατά αλλοδαπών εργατών που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί γίνεται μια προσπάθεια από τη μια να αντιστραφεί το κλίμα και από την άλλη να μην καταστραφεί η προοπτική της οικονομίας και της καλλιέργειας φράουλας.
Η ανταπόκριση στις αιτήσεις που κατατίθενται την Παρασκευή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για τη νέα καλλιέργεια. Μάλιστα χαρακτηριστικά λένε οι παραγωγοί πως ''αν θέλει το Κράτος να διαλύσει την καλλιέργεια της φράουλας και να χάσει τα όσα του αποφέρει δεν μένει παρά να αδρανήσει και σε αυτή την περίπτωση''.
Αναστάτωση στους αλλοδαπούς
Σύμφωνα με άλλες πηγές για τους αλλοδαπούς εργάτες  η καλλιέργεια της φράουλας αποφέρει συνολικά ένα εισόδημα περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει στην οικονομία του Μπαγκλαντές, καθώς οι περισσότεροι εργάτες στέλνουν την αμοιβή τους στις οικογένειές τους.
Για αυτό και μόλις έγινε γνωστή η κίνηση των παραγωγών να προετοιμάσουν αίτηση για 4.160 εργάτες στον ΟΑΕΔ, υπήρξε αναστάτωση στους αλλοδαπούς εργάτες και στην Πρεσβεία του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο Πρέσβης της χώρας στη Ν. Μανωλάδα για να δει από κοντά το θέμα.
ΠΗΓΗ: ilialive.gr

20 σχόλια:

  1. Ας στηρίξουμε το εργατικό δυναμικό της χώρας μας.
    εάν γίνει αυτό θα τρώω κάθε μέρα φράουλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 40 εκατομμύρια ευρώ στο Μπαγκλαντές; Το Μπαγκλαντές είναι μέλος της Ε.Ε.; Γιατί επιτρέπεται να στέλνουν τέτοια ποσά εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΟΜΒΟΪ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φραουλοπαραγωγοί στις φυτείες του Κεντάκυ..εε συγνώμη της Μανωλάδας,μετά τη γενική κατακραυγή για την επίθεση στους ξένους εργάτες,που ζήτησαν τα μεροκάματά τους,κατάλαβαν το λάθος τους και ζητάνε εργάτες από τον ΟΑΕΔ.
    Για μεροκάματο μετά βούρδουλα,δίνουν το εκπληκτικό ποσό των 22 ευρώ την ημέρα,(660 ευρώ στα 30 μεροκάματα,τι να το κάνεις το ρεπό).Δίνουν έτσι γραμμή,για το πως θα πάει μπροστά η δύσμοιρη αυτή χώρα.
    Μετά από την εξέλιξη αυτή,δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργάτες συνωστίζονται στα γραφεία των ΟΑΕΔ της χώρας,προκειμένου να καταλάβουν την πολυπόθητη θέση εργασίας,θυμίζοντας αιτήσεις για ΑΣΕΠ τις παλιές εποχές.
    Ακούγεται πως όποιος δε θέλει να διαμένει στα παραπήγματα που μένανε οι σκουρόχρωμοι,του προσφέρεται η δυνατότητα να μένει στην κοντινή παραλία στο Κουνουπέλι(σλιπινγκ μπαγκ να φέρει απ το σπίτι του).
    Τα κέρδη των ιδιοκτητών των φυτειών του κόκκινου χρυσού,θα επενδύονται στα νυχτερινά πολιτιστικά κέντρα του νομού Ηλείας(εντός ΕΕ),και σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελβετίας(εκτός ΕΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ...ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ...ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ..ΠΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TO MΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΠΡΟ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ...ΠΡΟΔΟΤΕΣ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν κατάλαβα το σχόλιο για το Μπαγλαντές !!!!!
    Οι έλληνες εργάτες που πήγαιναν στη γερμανία και αλλού το 1950+ δεν έστελναν χρήματα στην ελλάδα ?
    Οι αλλοδαποί γιατί απαγορεύεται να το κάνουν?
    Επίσης ας δούμε πρώτα σε τί συνθήκες δούλευαν στη Μανωλάδα και μετά αποφασίζουμε άν δεχθεί κανένας έλληνας να πάει να δουλέψει με τέτοιες συνθήκες Λές και ζούμε σε άλλο πλανήτη και δεν ξέρουμε τι σημαίνει ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή εθελοτυφλούμε ή ανεχόμαστε ή δεν ξέρουμε τί συμβαίνει με ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ , ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΟΛΕΣ ΤΙς ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ή τους Βολεύει !!! αυτή η κατάσταση (και ο νοών νοήτω).Ας δώσουν κίνητρο σε ΣΕΠΕ & ΟΑΕΔ & ΙΚΑ να δείτε πότε πιάνονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ 1950 1960 ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ
      ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΑ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
      ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ 30% ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ Η ΜΗ.
      ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΓΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΝΕΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ....ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ.

      Διαγραφή
  8. Μιχάλη Μοίρα:O ΛΑΘΡΑΙΟΣ,ΕΚΔΟΣΕΙΣ Σ.Ι.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
    Αυτοβιογραφία ενός Έλληνα λαθρομετανάστη στην Αμερική.
    Διαβάστε κανά βιβλίο για να δείτε πως προφανώς και υπήρχαν Έλληνες λαθρομετανάστες και στην Αμερική και στην Αυστραλία και στον Καναδά.
    Και το κυριότερο,θα ξαναϋπάρξουν και στο μέλλον.
    Τα ανεξέλεγκτα προβλήματα που δημιουργούν οι καπιταληστές στον πλανήτη,ας μην τα φορτώνουμε στους πεινασμένους.
    Συν τοις άλλοις,προδίδει και κόμπλεξ κατωτερότητας.
    Π.ΚΑΠ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σημειώσουμε πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν Έλληνες "λαθρομετανάστες" σε πολλές χώρες του κόσμου.
      Κυρίως σε ΗΠΑ,Καναδά και Αυστραλία όπου πηγαίνουν με τουριστική βίζα και εργάζονται μαύρα.
      Στον στενο μου κύκλο έχω ήδη 3 περιπτώσεις φίλων.

      Διαγραφή
    2. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΥΠ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΙΛΩΝ Ε ΡΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΛΙΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

      Διαγραφή
    3. Πιο ηλίθιος πεθαίνεις;
      Ο/Η παραπάνω μιλά για την προσωπική του εμπειρία.
      3 έχει στο κύκλο του,3 λέει.
      Αφού δεν αντιλαμβάνεσαι τι λέει, κυνήγα τους 1εκ εσύ και άσε τις τροικες να διώχνουν και άλλους Ελληνες απο την χώρα...

      Διαγραφή
  9. Ασχετος και επικίνδυνος είσαι εσύ και οι Αφεντάδες της κάθε μανωλάδας και δυστυχώς σε όλη την ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες που ανεξάρτητα ποιόν έχουν απέναντί τους έλληνα ή Ξένο τον θέλει με μισθό μπαγκλαντές ανασφάλιστο να πληρώνεται 6ωρο ή 8ωρο και να δουλεύει 10-12-14 .... ώρες.......... στα υπόλοιπα απαξιώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΖΑ .ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑς ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ -ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΤΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΖ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ.......
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ....ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένας δε φεύγει ένα ωραίο πρωί από τον τόπο του για να γίνει μετανάστης και μάλιστα λαθρομετανάστης όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.
    Να κινδυνεύει δηλαδή να θαλασσοπνιγεί και να φτάνει σε τόπους που επίσης κινδυνεύει η ζωή του χάριν γούστου.
    Απλά,πολύ απλά,προηγείται η ανάγκη για επιβίωση.
    Όσο η Δύση κάνει πολέμους και καταληστεύει κάθε φυσικό πόρο από Ασία,Αφρική και Ν.Αμερική,τόσο οι πληθυσμοί αυτοί θα μεταναστεύουν με τέτοιους και μεγαλύτερους ρυθμούς.
    Η χώρα μας μάλιστα,που βρίσκεται γεωγραφικά σε σταυροδρόμι,θα δέχεται κι άλλες μεταναστευτικές πιέσεις όσο κρατιούνται κλειστά τα σύνορα της εξόδου προς τη λοιπή,πλούσια ακόμα,Ευρώπη.
    Τώρα που είμαστε σ αυτό το οικονομικό χάλι,σχεδόν κανένας δε θέλει να μείνει,αλλά..υπάρχει το Δουβλίνο 2!
    Όσο για την αλληλεγγύη,προτείνω να τη δείχνουμε προς όλους τους φτωχούς ανεξαρτήτως εθνικότητας και χρώματος.
    Πραγματικά ΛΑΘΡΑΙΟΙ στην πλάτη μας,είναι τα πλούσια λαμόγια που πλουτίζουν σε βάρος των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας,Ελλήνων και ξένων.
    Ας αναλογιστεί ο καθένας μας,πως το γεγονός της γέννησής του στον όμορφο τόπο που λέγεται Ελλάδα είναι εντελώς,μα εντελώς τυχαίο.
    Αν γεννιόταν,σε κάποιο τρισάθλιο Μπαγκλαντές,θα ήθελε να μεταναστεύσει..
    Π.ΚΑΠ.Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προφανώς τρισ-εξαθλιωμένο,και όχι τρισάθλιο, Μπαγκλαντές εννοούσα πιο πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ..ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..ΜΗ ΚΟΙΤΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΥΤΡΑ ΣΤΕΡΕΨΕ..ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΞΕΦΡΑΓΚΟ ΑΜΠΕΛΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ....ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΠΕΠΟΝΙΑ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ..... ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.....ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΠΑΡΕΕΕΕ....... ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ......Η ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή