oaednews

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αποκάλυψε  τους μισθούς των υψηλά αξιωματούχων στην Ε.Ε.


Σύμφωνα με την Handelsblatt, το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Ιταλός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έχει ετήσιες αποδοχές 370.000 ευρώ.

Ακολουθεί  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, που εισπράττει 324.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι κινείται στα ίδια μισθολογικά επίπεδα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εισπράττοντας  298.500 ευρώ τον χρόνο.

Ενώ οι ετήσιες αποδοχές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, φθάνουν τα  206.200 ευρώ.

Αυτοί λοιπόν επικαλούνται την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας και απαιτούν περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και εξαφάνιση του Κοινωνικού Κράτους για να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ξαφνικά ανκάλυψαν την ανεργία των νέων και σε συνεργασία με το τοπικό υποκατάστημά τους (καταλαβαίνετε ποιους) "εκπονούν" και εξαγγέλουν στρατηγικές και νέα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργία των νέων είτε με τη μορφή της εργασιακής εμπειρίας σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα είτε με τη μορφή συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης (φτάνει πια όχι άλλο κάρβουνο) και χαμηλής αμειβόμενης απασχόλησης. 
Είναι πασιφανές ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στο φτηνό και με υψηλά προσόντα εργατικό δυναμικό. Αυτή είναι λοιπόν η συνταγή της πολυπόθητης ανάπτυξης για λίγους και εκλεκτούς. Κατά τα λοιπά η επόμενη δόση θα εκταμιευτεί κανονικά , η τρόϊκα συμφώνησε με τους εγχώριους σωτήρες μας και εμείς ασφαλείς, ήρεμοι και αισιόδοξοι απολαμβάνουμε το χειρουργείο για να μην πω τη νεκροψία που μας κάνουνε και μάλιστα χωρίς νάρκωση.
ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου