oaednews

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Τέσσερις «δεξαμενές» για απολύσεις - εξπρές


«Στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι»:

Ο κύβος ερρίφθη! Απολύσεις με...νομική κάλυψη και «μερεμέτια» στα αριθμητικά δεδομένα. Την ώρα που η τρόικα απαιτούσε 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι να οδηγηθούν στην έξοδο το 2014 εκ των οποίων 7500 έως το Δεκέμβριο του 2013, η τρικομματική κυβέρνηση αντιπροτείνει 15.000 απολύσεις συνολικά έως το 2014, επιμερισμένες σε 4000 έως το Δεκέμβριο του 2013 και 11.000 έως το Δεκέμβριο του 2014.
Δεν δόθηκε συγκεκριμένος αριθμός για αποχωρήσεις επίορκων, με τη λογική ότι δεν μπορεί κανείς να προκαταλάβει τις πειθαρχικές διαδικασίες και τις δικαστικές αποφάσεις. Η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών έχει αποφασιστεί και θα υπάρξουν φόρμουλες εν είδει νομοθετικών ρυθμίσεων για να «τρέξει» η υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις είναι οι δεξαμενές γι αυτές τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, που όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών θα γίνουν «στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι»:
- πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι για σοβαρά παραπτώματα και παράβαση καθήκοντος, εγκαλούμενοι για είσοδο στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά, όσοι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, όσοι απουσιάζουν συστηματικά από την εργασία τους
- όσοι αδυνατούν σωματικά ή ψυχικά να εργαστούν, που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης ή μετάταξης σε άλλη θέση
- υπάλληλοι οι οποίοι θα δεχτούν να μετέχουν σε πρόγραμμα εξόδου, αξιοποιώντας κίνητρα εθελούσιας που θα δοθούν, όπως εξαγορά πλασματικών χρόνων
- υπάλληλοι από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) τα οποία, ύστερα από μελέτη σκοπιμότητας, θα καταργηθούν. Οι υπάλληλοι σε ΝΠΙΔ τα οποία θα καταργηθούν θα απολύονται, λαμβάνοντας αποζημίωση, στη βάση όσων ορίζει ο νόμος. Οι υπάλληλοι σε ΝΠΔΔ τα οποία θα καταργηθούν θα περάσουν στην κινητικότητα, δηλαδή θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα αναζητηθούν θέσεις για μετάταξη.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=507802

8 σχόλια:

  1. Αγαπητοί μου φίλοι συνδικαλιστές, εκ μέρους όλων των αγαπητών μου συναδέλφων στον ΟΑΕΔ σας ευχαριστούμε θερμά για την ταχύτατη ενημέρωση ότι θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και συμπληρώνοντας δηλώνω ότι το συνταγμά μας πλέον αποτελεί κουρελόχαρτο.
    Εαν μετά απο αυτά ακόμη φίλοι συνδικαλιστές κάθεστε στις καρέκλες σας ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!
    Λοιπόν παραιτηθείτε αμέσως όλοι σας , ώστε να δημιουργηθούν απο την βάση επιτροπές αγώνα με εντελώς νέα άτομα προπάντων απαλλαγμένα απο κομματικές δουλείες και ατομικά συμφέροντα .
    Επιτροπές αγώνα που θα εμπιστευτούν και θα στηρίξουν πραγματικά οι συναδελφοί μας ,ώστε να ανατρέψουμε αυτό το αίσχος.
    Συνάδελφοι ξεκινά η κυβέρνηση με 15000 απολύσεις σήμερα και αύριο δεν ξέρεις που θα φτάσει.
    Πάλεψε για να μπορείς να βάζεις την υπογραφή σου με αξιοπρέπεια.
    Επιτροπές Αγώνα εδώ και τώρα .
    Καλώ όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΥΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταζομαι οτι και οι 2 ανωνυμοι παραπανω εισαστε απ αυτους που ποτε δεν ψηφισαν κανεναν απο τους συνδικαλιστες που ηγουνταν τοσα χρονια, οπως επισης δεν ψηφισαν και κανενα απο τα κυβερνωντα κομματα..επίσης μια επισημανση..οταν κανεις μια προταση και καλεις τους συναδελφους να παρουν θεση τουλαχιστον βαλε το ονομα σου...για να ξερουμε που θ απευθυνομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΠΩΝΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΛΙΓΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΗΔΙΑ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

      Διαγραφή
    2. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ

      Διαγραφή
  4. Στον πρώτο συνάδελφο που ζητάει επιτροπές αγώνα,του ζητώ να ξεκινήσει άμεσα από την υπηρεσία του ή με όποιους συναδέλφους έχουν κοινή αντίληψη,τη συγκρότηση της πρώτης.
    Αλλιώς περιμένει τον αγώνα να τον κάνουν ξανά κάποιοι άλλοι και όχι ο ίδιος.
    Τα σωματεία όταν φτιάχτηκαν,απαντούσαν στην ανάγκη για ενότητα των εργατών.Αν είναι γραφειοκρατικά(που κατά τη γνώμη μου είναι)ή ξεπερασμένα,μόνο η δράση ή η απραξία των εργαζομένων θα το δείξει.
    Συναδελφικά.
    Π.ΚΑΠ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε όλοι και πρωτίστως οι συνδικαλιστές. Και δεν αναφέρομαι σε μία απλή ανακοίνωση ππου να καταδικάζει και μπλα μπλα μπλα. Απαιτούνται δυναμικές κινητοποιήσεις. Μιλάω για σύγκρουση και σκληρό αγώνα. Βέβαια και εμέις από τη δική μας πλευρά θα πρέπει να συμμετέχουμε στο σύνολο σε αυτόν τον αγώνα. Όχι να ορίζονται κινητοποιήσεις και να δηλώνουμε ασθένειες και κανονικές άδειες και μετά να το παίζουμε επαναστάτες και αγωνιστές.
    Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΤΣΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΣΩΘΗΚΕΣ!!!!!!!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ? ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΛΗ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή