oaednews

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πώς να μην προσληφθείτε μέσω ΟΑΕΔ


Φίλος μου -ιδιοκτήτης μιας μεσαίας εταιρείας, με μεγάλους τζίρους και κερδοφορία- θέλει να προσλάβει υπάλληλο για πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο. (Ναι, συμβαίνει ακόμη…)
Δεν μπόρεσε, με μια πρώτη έρευνα, να βρει κάποιον στο αντικείμενο που ήθελε και σκέφτηκε να αναζητήσει κάποιον όχι τόσο εξειδικευμένο αλλά σχετικό, μέσω ΟΑΕΔ.
Μπήκε στο site του Οργανισμού όπου λειτουργεί πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους εργοδότες, μέσω της οποίας μπορούν να αναζητήσουν υποψηφίους υπαλλήλους.
Με έκπληξη είδε ότι για την είσοδο απαιτείται κωδικός. Επειδή ο χρόνος του δεν είναι απεριόριστος, ζήτησε από έναν υπάλληλό του να βρει τη διαδικασία λήψης κωδικού ώστε να κάνει τη δουλειά του. Ο υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι είναι απαραίτητη η λήψη κλειδάριθμου. Προκειμένου να τον προμηθευτεί, πρέπει να αφήσει τη δουλειά του, να πάει αυτοπροσώπως από την Καλαμαριά όπου βρίσκεται η εταιρεία του, κουβαλώντας έναν πάκο χαρτιά, στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΟΑΕΔ, κάτι που δεν στάθηκε δυνατό, διότι τα τηλέφωνα δεν απαντούσαν. Έστειλε email το οποίο απαντήθηκε πολύ γρήγορα και, απλώς, περιείχε τις οδηγίες «ελάτε στον ΟΑΕΔ μ’ αυτά και μ’ αυτά τα χαρτιά», προκειμένου να πάρει τον κλειδάριθμο. Ξαναέστειλε email, διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία, το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ.
Περιττό να σας πω ότι ο φίλος μου εγκατέλειψε κάθε σκέψη πρόσληψης ανέργου μέσω του ΟΑΕΔ.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=23636
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου