oaednews

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Οι εργοδοτικές εισφορές δυο εργαζομένων να καλύπτουν το μισθό ενός νεοπροσληφθέντος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος ΕΕΔΕ)

 ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μιας νέας θέσης εργασίας για κάθε δύο ή τρεις υφιστάμενες, μέσω της κατάργησης των εργοδοτικών εισφορών για όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, προτείνει η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, ώστε να δοθεί καίριο πλήγμα στην ανεργία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια επιχείρηση δεν θα καταβάλλει για δύο εργαζομένους τις εργοδοτικές εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και αντ' αυτού θα αναλάβει την υποχρέωση να προσλάβει έναν άνεργο.
 Η πρόταση αυτή, όπως εισηγείται ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, θα μπορεί να εφαρμοστεί για μία τριετία και το όποιο έλλειμμα προκύψει για τα Ταμεία θα καλυφθεί από την εισδοχή τού ενός νέου εργαζομένου, για τον οποίο θα καταβάλλονται εργοδοτικές εισφορές, αλλά και ο ίδιος θα καταβάλλει τις αναλογούσες εργατικές. Ο Κ. Λαμπρινόπουλος, μιλώντας στην «Κ.Ε.», υποστηρίζει ότι για να έρθει η ανάπτυξη, θα πρέπει να υποστηριχθούν ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και η ναυτιλία.
Συμμετέχετε στο διάλογο για τα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας. Η ΕΕΔΕ κομίζει κάποια ιδιαίτερη πρόταση, με άμεσο αποτέλεσμα;
Η ουσιαστική διαφορά έγκειται στο γεγονός πως εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αμυντικές στρατηγικές, όπως η επιδότηση της ανεργίας, αλλά επιθετικές πολιτικές, όπως η επιδότηση της εργασίας, από την οποία έχεις, πέραν όλων των άλλων, και ουσιαστικότερα οφέλη. Ετσι, προτείνουμε τη δημιουργία ενός προγράμματος μέσω των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, όπου ουσιαστικά οι εργοδοτικές εισφορές δύο η τριών εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα μπορούν να επιδοτήσουν το μισθό ενός νεοπροσληφθέντος. Η εξίσωση της απώλειας των εργοδοτικών εισφορών με τα έσοδα που προκύπτουν άμεσα για το κράτος μέσω εισφορών ασφαλισμένου και φορολογίας του εισοδήματός του, συν τα έμμεσα έσοδα που προκύπτουν από τη φορολογία της δαπάνης της κατανάλωσης η οποία θα προκύψει από την αμοιβή του νεοπροσληφθέντος, είναι σίγουρα θετική για την οικονομία.......................................................


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου