oaednews

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

Κατατέθηκε χθες στη βουλή το ν/σ του Υπουργείου Εργασίας χωρίς να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων και των εποπτευόμενων από το υπουργείο ΝΠΔΔ, δηλαδή και τον ΟΑΕΔ. 
Πλέον καθίσταται σαφές ότι σκοπός της Τρόικας, της Κυβέρνησης και του Υπουργείου  είναι η ποινικοποίηση της εργασίας.  Η  ποινικοποίηση της απλής αμέλειας των δημοσίων υπαλλήλων έχει προφανή στόχο την ενοχοποίηση   και την απομάκρυνση-απόλυσή τους με την «ιδιότητα» του επίορκου.  Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι ευθύνονται για όλα τα δεινά της χώρας, πρέπει τώρα να απολυθούν  και ως επίορκοι…..


Συνάδελφοι, αντιλαμβάνεσθε ότι ειδικά για εμάς τους  εργαζόμενους  στον ΟΑΕΔ,  όπου  οι συναλλασσόμενοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, μια τέτοια διάταξη    σημαίνει την εκ των προτέρων ενοχή μας και η όποια προσπάθεια εφαρμογής της θα δημιουργήσει περαιτέρω γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τυπολατρικές προσηλώσεις.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη δυναμική και συνεχή αντίδρασή μας. Τώρα!
Συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Ομοσπονδιών ΟΑΕΔ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕ, ΠΟΥΓΥ, ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα:
1)     Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Στουρνάρη 30)
2)     Στάση εργασίας την Τετάρτη, 20 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 στις  12.30 μ.μ.
3)     24ωρη απεργία την Πέμπτη, 21 Μαρτίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 8.30 π.μ.
Την Παρασκευή θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει ενημέρωσή σας.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρει άμεσα τα επίμαχα άρθρα και  να στηρίξει την εργασία και  τους εργαζόμενους (όσους απόμειναν).  Αν δεν μπορεί να το πράξει ας παραιτηθεί….

6 σχόλια:

  1. Την στιγμή που κολυμπάμε σε ένα θηριώδες νομοθετικό πλαίσιο (4.000 νόμοι,110.000 υπουργικές αποφάσεις κατά την τελευταία τριακονταετία) η πολιτική ηγεσία επιβεβαιώνει ξανά την ανεπάρκεια που διαχρονικά χαρακτηρίζει τις πράξεις της.Το στοιχείο όμως που προστέθηκε είναι αυτό της επικινδυνότητας. Ενώ κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τις διοικητικές πράξεις που καθημερίνα εκδίδει για επιδόματα, επιχορηγήσεις κ.α (εξαιτίας ευμετάβλητου και του πολυσχιδούς περιεχομένου των εγκυκλίων, νόμων, κλπ), έρχονται το σχέδιο νόμου και οι συγκεκριμένες διατάξεις που ποινικοποιούν την αμέλεια και επιβάλλουν χρηματικές ποινές και διοικητικές κυρώσεις κατόπιν πρωτοβάθμιων καταδικαστικών αποφάσεων. Οι αντισυνταγματικές αυτές διατάξεις δηλώνουν ξεκάθαρα τη βούληση της ηγεσίας να αυξήσει την χωρητικότητα της δεξαμενής των "ΕΠΙΟΡΚΩΝ" και ταυτόχρονα μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε ευνουχισμένους γραφειοκράτες-χαρτογιακάδες που απεμπολούν κάθε περιθώριο αυτενέργειας φοβούμενοι την δαμόκλειο σπάθη της δίωξης.
    ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα να δεις τυπολατρεία!!!τίποτα δεν θα γίνεται εάν δεν είσαι σίγουρος. Τα χαρτιά θα δίνουν και θα παίρνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία...ο ένας στον άλλο..να μην είναι ο τελευταίος που πήρε την ευθύνη. Καθημερινά μας απειλούν για την θέση που έχουμε..τώρα τους δίνουμε και το όπλο και θα κάτσουμε σαν στόχοι ή αλλιώς σαν στόκοι...
    συγνώμη συνάδελφοι αλλά απελπίστηκα... ετοιμαστείτε για τον βούρδουλα...εργασιακό άγχος λέει ο άλλος...πρέπει να μειωθεί..

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ..ΠΟΙΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΠΟΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ? ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΘΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρομοκράτηση και "δημιουργία" δεξαμενής επίορκων υπαλλήλων.
    Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια.
    Καθημερινές ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ πράξεις θα αποτελούν επικίνδυνη αποστολή και ο υπάλληλος θα μεταμορφώθεί σε αποστειρωμένο γραφειοκράτη.
    Εμείς που είμαστε ΚΟΝΤΑ στον κόσμο καθημερινά και αντιμετωπίζουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τις επιπτώσεις των καταστροφικών πολιτικών που ακολουθουν οι κυβερνήσεις, ΑΝΤΙ για επιπλέον εφόδια να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, βρισκόμαστε πια ΕΡΜΑΙΑ στις ορέξεις του καθενός.
    Με αυτά που ζούμε στην εργασία μας κάθε μέρα καταθέτουμε ένα κομμάτι από την ψυχή μας στο γκισέ.
    Είμαστε μέρος της κοινωνίας και βιώνουμε τις δυσκολίες της.
    Δεν θα ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ στις αδικίες, ούτε θα γίνουμε ΡΟΜΠΟΤ όσο και αν το επιθυμούν κάποιοι....

    Κων/νος Τηλιγάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα σωστα τα λετε και τα γραφετε συναδελφοι. Ολοι μας καθημερινα τα βιωνουμε και γνωριζουμε τις συνθηκες που δουλευουμε. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ . θΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή