oaednews

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τον δρόμο του αγώνα τον δείχνει το Λασίθι


Η κατάληψη της Εφορίας θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 13/3… Στόχος μας είναι να φτάσει ξεκάθαρα και δυνατά στην κυβέρνηση το μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας… Αποτελεί επιπλέον, μέρος της απόφασής που πάρθηκε την Παρασκευή για στάση πληρωμών…


Το πα­ρα­πά­νω είναι από­σπα­σμα από το Δελ­τίο Τύπου που εξέ­δω­σε η Επι­τρο­πή Αγώνα Ιε­ρά­πε­τρας χτές Τε­τάρ­τη 13/3. Αυτό που συμ­βαί­νει στο Ν. Λα­σι­θί­ου είναι χωρίς προη­γού­με­νο. Επι­τρο­πές Αγώνα που απο­τε­λού­νται από κά­τοι­κους, ερ­γα­ζο­μέ­νους, σω­μα­τεία, φο­ρείς και φοι­τη­τές ξε­φυ­τρώ­νουν από πα­ντού. Αιτία, η προ­σπά­θεια οι­κο­νο­μι­κού απο­κλει­σμού του Νομού, η υπο­βάθ­μι­ση του επι­πέ­δου ζωής και το πε­ραι­τέ­ρω στραγ­γά­λι­σμα του ει­σο­δή­μα­τος των κα­τοί­κων.

Η αφορ­μή δό­θη­κε από τον Υπουρ­γό Παι­δεί­ας ο οποί­ος, παρά τις το­πι­κές αντι­δρά­σεις, απο­φά­σι­σε την με­τα­φο­ρά των δύο ΤΕΙ που υπάρ­χουν στον νομό (Ιε­ρά­πε­τρα, Αγ. Νι­κό­λαο) στο Ηρά­κλειο. Το γε­γο­νός αυτό έρ­χε­ται να προ­στε­θεί σε μια σειρά από κα­ταρ­γή­σεις-συγ­χω­νεύ­σεις-υπο­βαθ­μί­σεις που έχουν προ­ω­θη­θεί από την τρι­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση: Κα­τάρ­γη­ση της Εφο­ρί­ας, κα­τάρ­γη­ση του Τε­λω­νεί­ου,  κα­τάρ­γη­ση του Πει­ρα­μα­τι­κού Σταθ­μού του ΕΘΙΑ­ΓΕ, κλεί­σι­μο της Μα­θη­τι­κής Εστί­ας, υπο­βάθ­μι­ση του το­πι­κού Νο­σο­κο­μεί­ου και άλλων υπη­ρε­σιών της πόλης (ΤΟΕΒ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ).

Αυτή τη στιγ­μή στο Νομό Λα­σι­θί­ου έχει δη­μιουρ­γη­θεί μια αν­θρώ­πι­νη αλυ­σί­δα που απο­τε­λεί­ται από ερ­γα­ζό­με­νους, ανέρ­γους, φοι­τη­τές και η οποία δεί­χνει τα δό­ντια της στη συ­γκυ­βέρ­νη­ση μέσα από πολύ δυ­να­μι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις. Όταν ο κό­σμος ορ­γα­νώ­νε­ται από τα κάτω και απο­κτά όρους μα­ζι­κό­τη­τας, ορ­γα­νω­τι­κό­τη­τας και συ­ντο­νι­σμού, η πίεσή του μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε νίκη.

Η Επι­τρο­πή Αγώνα Ιε­ρά­πε­τρας, συ­ντο­νί­ζε­ται με την Επι­τρο­πή Αγώνα Αγ. Νι­κο­λά­ου και εκεί­νη της Ση­τεί­ας σε μια προ­σπά­θεια να κλι­μα­κω­θούν οι κι­νη­το­ποι­ή­σεις και να εξα­πλω­θούν σε όλη τη Κρήτη. Ήδη από την Δευ­τέ­ρα έχει κα­τα­λη­φθεί η ΔΟΥ Αγ. Νι­κο­λά­ου, και από χτες τελεί υπό κα­τά­λη­ψη το κτί­ριο Αντι­πε­ρι­φέ­ρειας Λα­σι­θί­ου. Για αύριο Πέμ­πτη 14/3 απο­φα­σί­στη­κε από κοι­νού να προ­χω­ρή­σουν στην κα­τά­λη­ψη και των γρα­φεί­ων της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Κρή­της. Πα­ράλ­λη­λα με τις κα­τα­λή­ψεις των κτι­ρί­ων έρ­χε­ται να προ­στε­θεί και άλλος ένα βρα­χνάς στην κυ­βέρ­νη­ση: με από­φα­ση των Επι­τρο­πών Αγώνα οι Λα­σι­θιώ­τες προ­χω­ρούν σε στάση πλη­ρω­μών προς το Δη­μό­σιο (ΔΟΥ, ΔΕΗ, Τρά­πε­ζες) αλλά και στή­ρι­ξη στο Πα­γκρή­τιο φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο την Πέμ­πτη στο Ηρά­κλειο με κι­νη­το­ποί­η­ση των κα­τοί­κων της πόλης και όλου του νομού.

Το ερ­γα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέ­ντρο Λα­σι­θί­ου μπήκε και αυτό στον αγώνα προ­κη­ρύσ­σο­ντας 4ωρη στάση ερ­γα­σί­ας για όλο το Ν. Λα­σι­θί­ου κα­λώ­ντας όλους τους ερ­γα­ζό­με­νους (Ιδιω­τι­κού και ευ­ρύ­τε­ρου Δη­μό­σιου τομέα) να συμ­με­τέ­χουν δυ­να­μι­κά στις κι­νη­το­ποι­ή­σεις με τα πα­ρα­κά­τω αι­τή­μα­τα:

α) Τη δια­σφά­λι­ση της εύ­ρυθ­μης λει­τουρ­γί­ας όλων των Νο­σο­κο­μεί­ων του Νομού.
 β)Την κα­θο­λι­κή πα­ρο­χή δω­ρε­άν δη­μό­σιας και ανα­βαθ­μι­σμέ­νης υγεί­ας σε ερ­γα­ζό­με­νους, συ­ντα­ξιού­χους και κα­τοί­κους.
 γ) Ενά­ντια στη συ­νε­χι­ζό­με­νη οι­κο­νο­μι­κή-κοι­νω­νι­κή-πο­λι­τι­στι­κή υπο­βάθ­μι­ση του Νομού. Ενά­ντια στην κα­τάρ­γη­ση των τμη­μά­των ΤΕΙ στο Ν. Λα­σι­θί­ου.

Είναι ηλίου φα­ει­νό­τε­ρο ότι όλες οι πα­ρα­πά­νω ενέρ­γειες μόνο απα­ρα­τή­ρη­τες δεν περ­νά­νε από την τρι­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση (ΠΑ­ΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗ­ΜΑΡ) καθώς ξέ­ρουν ότι τέ­τοια γε­γο­νό­τα είναι που μπο­ρούν να απο­κτή­σουν μα­ζι­κή υπο­στή­ρι­ξη. Προς το παρόν, κάτω από την πίεση του κι­νή­μα­τος, η ΝΔ δέ­χτη­κε τις πρώ­τες πα­ραι­τή­σεις των μελών της Τ.Ο. Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας Ν. Λα­σι­θί­ου αλλά και την ανα­κοί­νω­ση των πα­ραι­τή­σε­ων όλου του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου.

Με τέ­τοιες δυ­να­μι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις, με Επι­τρο­πές Αγώνα απο­τε­λού­με­νες από όλον τον κοι­νω­νι­κό ιστό (άνερ­γους, φοι­τη­τές, νε­ο­λαί­ους, ερ­γα­ζό­με­νους), συ­ντο­νι­σμό των επι­τρο­πών αυτών με σω­μα­τεία και φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους μπο­ρεί να ανά­ψει μια νέα φλόγα αντί­στα­σης στη θύ­ελ­λα των φο­ρο­λη­στειών που έρ­χε­ται.

Ο ΑΓΩ­ΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑ­ΣΙ­ΘΙΩ­ΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩ­ΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Βασίλης Γαρουνιάτης | 14.03.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου