oaednews

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ



Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
    Στο αναμενόμενο για ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι προστέθηκαν απαράδεκτες διατάξεις που καταλύουν κάθε έννομη τάξη και καταργούν υφιστάμενες διατάξεις του Δημ/κού κώδικα, αφού ουσιαστικά θεσμοθετούν, κατ΄ εξαίρεση και μόνο για τους υπαλλήλους των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης …ειδικό πειθαρχικό που προσβάλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μας θέτοντας αντισυνταγματικές (ιδιώνυμες) ρυθμίσεις πέραν του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου που ισχύει για όλο το Δημόσιο.

     Για παράδειγμα στο άρθρο 9 άλλη πειθαρχική μεταχείριση έχει η αμέλεια και παράληψη των υπαλλήλων του λοιπού Δημόσιου Τομέα κι άλλη (αυστηρότερη) των υπαλλήλων των ασφαλιστικών Οργανισμών ή κατά το αρ. 10 θεσπίζεται ιδιαίτερη ποινή κλπ.
     Όλες αυτές οι σπασμωδικές και βιαστικές κινήσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους υπαλλήλους και ουσιαστικά να μεγαλώσει ο αριθμός υποψηφίων για απολύσεις.
      Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα με πρώτη προτεραιότητα την τρίωρη στάση εργασίας μόλις γνωστοποιηθεί η ημερομηνία κατάθεσης του Ν/Σ στην αρμόδια της Βουλής.
    Συνημμένα σας στέλνουμε αντίγραφο του απαράδεκτου Ν/Σ καθώς και κοινή Ανακοίνωση όλων των Ομοσπονδιών εποπτείας του Υπουργείου εργασίας την οποία συναποφασίσαμε σε κοινή σύσκεψη στις 13/3/13.  

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΡ.  ΚΑΡΔΑΡΗΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠ. ΤΣΑΛΑΒΟΣ

7 σχόλια:

  1. ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΔΥΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΡΕΕΙ Η ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΜΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ(ΚΡΑΤΟΣ)ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΤΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ Κ.ΚΑΡΔΑΡΗ ............ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ......ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και σχεδόν 17 χρόνια υπάλληλος του ΟΑΕΔ πρώτη φορά αντιλαμβάνομαι επιτέλους κάποια αντίδραση από τα ανώτερα συνδικαλιστικά μας όργανα.Έστω και έτσι άς είναι.....Ελπίζω μόνο να υπάρξεικαισυνέχεια. Αρκετά χρόνια τώρα οι υπάλληλοι του ελληνικού δημοσίου αντιμετωπίζονται όλοι σαν βάρος.Επίσης υπάρχει ενας διάχυτος φόβος γύρω τους.Απόδειξη ότι ακόμα και τα σχόλια είναι ανώνυμα.Επιτέλους αυτός ο κύκλος του τρόμου πρέπει να σπάσεί.Ειμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του πρωτοβάθμιου οργάνου του ΟΑΕΔ Πελ/νησου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει να αντιδρασουμε ολοι, πρεπει να αντιδρασουν τα σωματεια.
    Κατι αλλαζει προς το χεοροτερο καθε μερα. ΕΛΕΟΣ! Δε φτανουν οι δυσκολες συνθηκες που αντιμετωπιζουμε καθημερινα εχουμε και τις απειλες. Δεν θα πληρωσουμε τα σπασμενα για τα λαθη του παρελθοντος. Απο το ενα ακρο στο αλλο. Αντι να μιλαμε για τα εξοδα κινησης και πως θα ορθοποδησουμε οικονομικα... Δουλευουμε χωρις κινητρο. Χωρις εναν καλο λογο-μια επιβραβευση. Επιτελους δεν υπαρχει αλλος πατος. Οι αρμοδιοι καντε κατι... μην κρυβεστε στα γραφεια της διοικησης και στις γραπτες δηλωσεις. Εχετε ευθυνη και για την οικονομικη μας εξαθλιωση-και γιατι μας αντιμετψπιζουν απαξιωτικα... και τωρα μπορουν και μας τρομακρατουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το νομοσχέδιο ήταν σε δημόσια διαβούλεευση στο:
    http://www.opengov.gr/minlab/?p=2449
    Κατά τη χρονική περίοδο:
    Αναρτήθηκε
    18 Φεβρουαρίου 2013, 16:30
    Ανοικτή σε Σχόλια έως
    21 Φεβρουαρίου 2013, 15:00

    Πού είναι η αντίδραση / σχόλια των συνδικαλιστών μας στα επίμαχα άρθρα;
    Έψαξα, δεν βρήκα κάτι...

    Η τωρινή τους αντίδραση είναι και πάλι ένα πυροτέχνημα ...τζούφιο, όπως λέγαμε όταν ήμασταν μικροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασε κανείς ,στην ανάρτηση της διαβούλευσης ,αυτά τα άρθρα τα οποία καταγγέλονται;
    Φυσικά όχι, διότι απλά δεν υπήρχαν και προστέθηκαν εκ΄των υστέρων.
    Διαβούλευση και πράσινα άλογα ή άλλως χάντρες και μεταξωτές κορδέλες για ιθαγενείς μεγκα-λόπληκτους.
    Τι χαρά ,έχουμε δημόσια διαβούλευση .
    Καλό το παραμύθι,το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπήρχαν τα άρθρα κατά τη δημόσια διαβούλευση.
    δείτε προηγούμενο σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή