oaednews

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αναζητούνται 5.000 υπάλληλοι που θα τεθούν άμεσα εκτός Δημοσίου

Σε τρία μέτωπα κινείται το σχέδιο Μανιτάκη για το Δημόσιο, που έχει σταλεί προς έγκριση στην τρόικα: πειθαρχικές διαδικασίες, μείωση δομών, αξιολόγηση και διαθεσιμότητα προσωπικού.
Ο σχεδιασμός μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει γίνει στη βάση υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 30.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, προκειμένου να είναι βέβαιοι πως θα καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 σε διαθεσιμότητα. Στόχος είναι να δοθεί δείγμα γραφής με την άμεση απομάκρυνση περίπου 5.000 υπαλλήλων, ώστε να βεβαιωθεί η τρόικα πως προχωρούν οι διαδικασίες. Για τη δεξαμενή των 5.000 υπαλλήλων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει βάλει να δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές των πειθαρχικών συμβουλίων, εκτιμώντας πως από τις 3.900 υποθέσεις επιόρκων που εκκρεμούν εδώ και καιρό θα προκύψουν περίπου 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν άμεσα εκτός Δημοσίου.
Παράλληλα, ο επιδιωκόμενος αριθμός θα συμπληρωθεί από το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.000 υπαλλήλους, καθώς και από το επόμενο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα προωθηθεί τον Απρίλιο και αναμένεται να οδηγήσει σε διαθεσιμότητα άλλους 2.000 με 2.500 υπαλλήλους. Οι επόμενες ενέργειες αφορούν την αξιολόγηση δομών στους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικούς φορείς. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει πιλοτικά και το σχέδιο ορίζει πως μέχρι τον Μάιο θα έχει επεκταθεί στο σύνολο των φορέων, ώστε να ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού με βασικό κριτήριο τους προσωπικούς φακέλους.
Βάσει του σχεδιασμού, από τη διαδικασία αυτή θα προκύψουν οι ακατάλληλοι, οι έχοντες πλαστά δικαιολογητικά και όσοι πλεονάζουν, ώστε είτε να αποχωρήσουν είτε να υπαχθούν σε διαθεσιμότητα και να περάσει η κυβέρνηση με επιτυχία το επόμενο τεστ της τρόικας, τον Ιούνιο.

ta nea
 

1 σχόλιο:

  1. Αντε να δω να προκυπτουν οι υπαλληλοι με τα πλαστα δικαιολογητικα, τοσα χρονια το περιμενω! Και μετα εχει σκεφτει κανεις ποσοι θα μεινουμε?Τωρα τι να κανω να το ευχηθω ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή