oaednews

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανεργία – Δημόσιο και... «λάθος»

Στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει του δύο κυβερνητικούς εταίρους για τις αποφάσεις που έλαβε για την γρηγορότερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. 


Παράλληλα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν και πιθανότατα θα ανακοινώσουν τρόπους ενίσχυσης των ανέργων καθώς έχει εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα και κυρίως για την νεολαία. 

Η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τα σενάρια που μιλούν για απολύσεις καθώς καθυστερεί το πρόγραμμα της κινητικότητας διχάζει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να αντιδρούν κάθετα στην απομάκρυνση εργαζομένων από το δημόσιο. 

Ωστόσο δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να θέσει το θέμα της αλλαγής τρόπου της δημοσιονομικής πολιτικής μετά και το «λάθος» που παραδέχθηκε το ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης θα ζητήσει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου