oaednews

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ενεργοποιείται η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

Την Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης ενεργοποιεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με στόχο την κινητοποίηση και τον συντονισμό των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.
Στην επιτροπή, που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, μετά από τριάμισι χρόνια, συμμετέχουν όλα τα παραγωγικά υπουργεία, εκπρόσωποι εργαζόμενων, εκπρόσωποι εργοδοτικών και παρα­γωγικών φορέων καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.
Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ως πρόεδρος (και ο Υφυπουργός ως αναπληρωτής), οι γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, οι γενικοί Γραμματείς Ισότητας, Νέας Γενιάς και ΕΛΣΤΑΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Ο κ. Βρούτσης προτίθεται να ενημερώσει για τις δράσεις που υλοποι­ούνται, τις πρωτοβουλίες που έχουν αποφασιστεί, θα προκρίνει τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων για τη βελτιστοποίηση της αποτε­λεσματικότητας τους να ζητήσει απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συγκεκριμένες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου