oaednews

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Και άνεργοι και χωρίς επίδομα

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν κανένα έσοδο για να ζήσουν, καθώς από τα 972.000 άτομα που είναι εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ, μόνο τα 214.000 λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΑΕΔ, σχεδόν ο ένας στους πέντε ανέργους παίρνει το επίδομα των 365 ευρώ το μήνα.
Εν τω μεταξύ, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και βιοτέχνες οι οποίοι όχι μόνο αναγκάστηκαν λόγω της κρίσης να κλείσουν τα καταστήματά τους, αλλά δεν εισπράττουν καν επίδομα ανεργίας.
Από τους 64.000 επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που έβαλαν λουκέτο μόνο οι 4.000 είναι εγγεγραμμένοι στο ΟΑΕΔ, ενώ οι υπόλοιποι 60.000 απλά δεν καταγράφονται επειδή δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής συνομοσπονδιας ελληνικού εμπορίου και του ΟΑΕΔ.
Από τις κρατήσεις των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ των ανέργων αυτοαπασχολούμενων έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό πάνω από 100 εκατ. ευρώ, από τις αρχές του 2011, σημειώνει ο πρόεδρος των εμπόρων, όμως δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική υπουργική απόφαση ώστε να αρχίσει η επιδότηση αυτής της κατηγορίας των ανέργων.
 
πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου