oaednews

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Παρακάμπτονται οι δήμαρχοι για τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας

Προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως βρίσκεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, αφού υπεγράφη από τους υπουργούς της κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με αυτόν τον τρόπο δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, προκειμένου να τεθούν εντός του 2012, 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα.
Αυτή τη στιγμή λίστες δεν έχουν αποστείλει οι 38 από τους περίπου 40 δήμους οι οποίοι εμπίπτουν σε αυτές τις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν από το Μνημόνιο 3 να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.


Μετά την δημοσίευση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως, σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της κατηγορίας διοικητικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα καταβληθεί το 75% του βασικού τους μισθού.
Στους υπαλλήλους οι οποίοι θα κληθούν οι ίδιοι να αποδείξουν ότι εξαιρούνται με βάση τις ρυθμίσεις του Μνημονίου 3 -κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα επιστραφούν τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν.

Σφοδρή αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δριμεία ανακοίνωση κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία παράλληλα, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αντιβαίνει το Σύνταγμα και καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει «επανειλημμένως αναγνωρίσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα» σημειώνεται, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά άμεση συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τού επισημάνει «τους κινδύνους που εγκυμονεί η τυχόν εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους σε αυτήν και τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κατηγορεί ότι «απειλεί, τρομοκρατεί και με αυταρχικό τρόπο προσπαθεί να διαλύσει ό,τι απέμεινε όρθιο στην ελληνική κοινωνία.
Θέλουν πάση θυσία να λάβουν τις λίστες των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο νόμο της διαθεσιμότητας για να κάνουν μέσα στο 2012 τις πρώτες απολύσεις και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο από το νέο έτος» σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Για την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη 1 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου