oaednews

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ



1971
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
www.peyoaed.gr  /  pey@oaed.gr
                             Α Θ Η Ν Α                
Αθήνα  12.11.2012  
Α.Π.306
   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ προέβη σε ανασυγκρότησή του, λόγω συνταξιοδότησης του Μανώλη Βαρδαλάκου.
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής: 


Πρόεδρος: Μακράκης Γεώργιος 

Αντιπρόεδρος: Λάτση Χάιδω 

Γεν. Γραμματέας: Θεολόγου Φωτεινή

Ταμίας: Παπουτσής Παναγιώτης

Μέλη:
Βέτας Χαρίσης 
Τσίγας Γεώργιος
Βλάχος Χρήστος
Σπύρος Σπύρου
Παπαοικονόμου Δημήτριος
Ουρανία Αγραφιώτου
Σχίζα Κατερίνα

Συνάδελφοι, 

Οι εξελίξεις "τρέχουν" και εξ αυτού με την πρώτη μας ανακοίνωση ως νεοσυγκροτηθέν Δ.Σ., σας καλούμε να συμμετέχετε στις Πανελλαδικές Στάσεις Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου. 

Ειδικότερα:

Αύριο Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12:30μμ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12:30μμ στην Πλατεία Κλαυθμόνος.




Συνάδελφοι,

΄Οπως θα γνωρίζετε, μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 και το διευκρινιστικό Non Paper του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, ο ΟΑΕΔ εξαιρείται από τη γενική διάταξη περίδιαθεσιμότητας των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ., μια εξαίρεση ιδιαιτέρως θετική για τον Οργανισμό και το προσωπικό του. 

Αυτό, ωστόσο, δεν μας επιτρέπει ούτε εφησυχασμό ούτε, πολύ περισσότεροπανηγυρισμούς!
Θεωρούμε κατάφωρα άδικη την ενοχοποίηση συναδέλφων, οι οποίοι μπορεί να προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ, όμως, πάντα στα πλαίσια Νόμων που οι εκάστοτε κυβερνώντες ψήφιζαν! 

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους άλλων φορέων που χάνουν τη δουλειά τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλοι στόχοι και όχι φυσικά η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης ή έστω η εξυπηρέτηση του Δημόσιου χρέους που δημιούργησαν οι φαύλες πολιτικές.
Αξιολογήσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες για να απολυθούμε θα μας βρουν κάθετα αντίθετους.
Πειθαρχικές διώξεις από πολιτικούς προϊστάμενους χωρίς πραγματικές αιτίες, απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι μνημονιακοί στόχοι θα μας βρουν δυναμικά απέναντι!

Είμαστε σταθερά υπέρ της αντικειμενικής αξιολόγησης δομών και προσωπικού για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, επικοινωνιακά και μνημονιακά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων.

Δηλώνουμε, επίσης, ότι ως σωματείο βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση μιας και οι μνημονιακοί όροι θα απαξιώνουν διαρκώς την εργασία και θα δυσχεραίνουν συνεχώς τη ζωή μας. 

Η καθημερινή μας επαφή με ανέργους, με ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση και αναζητούν μια στοιχειώδη στήριξη, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε περισσότερο από τους άλλους την κατάσταση της Ελληνικής Κοινωνίας - ένα βήμα πριν την έκρηξη - και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι.

Συνάδελφοι, 

Σας καλούμε να συμπορευτείτε με τον αγώνα και την αγωνία των ανέργων, να συμπορευτείτε με τη διεκδίκηση μιας καλύτερης κοινωνίας για μας και τα παιδιά μας. Τα περιθώρια για κάθε είδους εφησυχασμό έχουν εξαλειφθεί από καιρό.

Για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί, προσωπικό ή συλλογικό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     
       ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ                      ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

11 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που συγκροτούν το νέο Δ.Σ. Συνάδελφοι μόνο με επαγρύπνηση, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα θα κρατηθούμε όρθιοι. Γιώργο Μακράκη το απόλυτα πετυχημένο εγχείρημα της προεδρίας σου στο σωματείο εργασιακών συμβούλων αποτελεί εχέγγυο για τις νέες ευθύνες που αναλαμβάνεις!Σου ευχόμαστε καλή δύναμη! Οι προσδοκίες που πλέον έχουμε είναι πολλές! Το ίδιο και οι προκλήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάμε δυνατά! Καλή αρχή στην ομαδα! Καλή δύναμη σε προεδρο γιωργο- αντιπροεδρο λατση και μελος γιωργο απο Deutschland. Καλη δυναμη και σε αγωνιστη Παπουτση! Aufwiedersehen!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή δύναμη.Είμαστε μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη συνάδελφοι.
    Αυτό που νομίζω πως είναι απαραίτητο από εσάς,είναι ο συντονισμός και η οργάνωση των δράσεων ΟΛΩΝ μας,
    και όχι η ετεροβαρής ανάληψη αποφάσεων και ευθυνών.

    Ήδη στο Δημόσιο τομέα,φαίνεται πως η κατασυκοφαντημένες ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,ΠΟΕ-ΟΤΑ,όπως και κάποια πρωτοβάθμια σωματεία δασκάλων και καθηγητών,έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητές τις δράσεις τους.
    Μακάρι να αρχίσει να ακούγεται και να γίνεται σεβαστό και το σωματείο του ΟΑΕΔ.
    Έχετε όλα τα προσόντα να τα καταφέρετε.
    Τις γροθιές ψηλά..
    Π.ΚΑΠ Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΑΕΔ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΙ Ο ΟΑΕΔ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδέλφισσα χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω νομίζω ότι σφάλεις. Ο ΟΑΕΔ εξαιρείται αυτοτελώς και ονοματιζόμενος και όχι σαν ασφαλιστικός φορέας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι τέτοιος φορέας!

      Διαγραφή
    2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΟΑΕΔ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ. ΜΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  7. ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το non paper, νομίζω ότι κάπου το έχουν τα παιδια εδώ μέσα. Πάντως ο ΟΑΕΔ ονοματίζεται και δεν λαμβάνεται ως ασφαλιστικός φορέας. OAED Anonymous

      Διαγραφή
  8. Παιδιά καλή δύναμη
    Οσο για τον Γιώργο , προσωπικά δεν μου αρέσει το απο γερμανία!!! συνάδελφε ο γιώργος είναι κατα έλληνας και μάλιστα πόντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή