oaednews

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη ζητώντας να μην καταργηθεί ο Ο.Α.Ε.Δ – Κ.Π.Α. 2 του Δήμου Αριδαίας.
Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής προς τον κ. Βρούτση τόνισε την αναγκαιότητα να παραμείνει σε λειτουργία ο Ο.Α.Ε.Δ. Αριδαίας, αναφέροντας τα εξής: Κύριε Υπουργέ, Ανάμεσα στην λίστα με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών , βρίσκεται και ο Ο.Α.Ε.Δ. – Κ.Π.Α. 2 Δήμου Αριδαίας.

Ο παραμεθόριος Δήμος Αλμωπίας αποτελείται από 48 χωριά και είναι ο 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στη χώρα. Ο Ο.Α.Ε.Δ. – Κ.Π.Α. 2 Δήμου Αλμωπίας (σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας), εξυπηρετεί μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών, εργάτες σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και εργοστάσια εποχιακού χαρακτήρα όπως κονσερβοποιίες φρούτων και λαχανικών, εργάτες και υπαλλήλους σε τουριστικά καταλύματα στην τουριστική περιοχή των ιαματικών λουτρών Λουτρακίου καθώς και τα μέλη 106 Δασικών Συνεταιρισμών (το τρίτο μεγαλύτερο Δασαρχείο στην χώρα). Επίσης, ο Οργανισμός εξυπηρετεί ανέργους που αιτούνται επίδομα ανεργίας, τα προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και Νέων Θέσεων εργασίας που «έτρεξαν» και «τρέχουν» δίνοντας ανάσα στους νέους της περιοχής με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. 


 Κύριε Υπουργέ, Η συζήτηση για την κατάργηση του Ο.Α.Ε.Δ. – Κ.Π.Α. 2 Δήμου Αριδαίας είναι αδιανόητη διότι: α) η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται 30-80 χλμ για την εξυπηρέτηση τους σε μία ορεινή περιοχή με το δύσκολο οδικό δίκτυο που διαθέτει, β) ο Δήμος Αλμωπίας είναι ακριτικός, στα σύνορα με την πρώην ΠΓΔΜ και πιθανή κατάργηση του ΟΑΕΔ ή άλλων υπηρεσιών, θα συντελέσει στην απομόνωση και την αποξένωση του. Κύριε Υπουργέ, Το θέμα της κατάργησης του Ο.Α.Ε.Δ. – Κ.Π.Α. 2 Δήμου Αλμωπίας πρέπει να επανεξεταστεί και να μην καταργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου