oaednews

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣEI ΤΟΥΣ "ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι τουλάχισων ΝΤΡΟΠH...για το Υπουργείο Οικονομικών όπου με διευκρινιστική του εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός δ/ντης κύριος ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ προς τις εφορίες... 

ερμηνεύει λανθασμένα το νόμο εξομοίωσης των ανέργων δημοσιογράφων ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και παραπέμπει σε ισχύ της ρύθμισης του νόμου για το φορολογικό έτος 2012 που θα δηλωθεί το 2013...! 
Η σχετική... εγκύκλιος της ντροπής διευκρινίζει στις εφορίες ότι...η ψήφιση του νόμου έγινε το Φεβρουάριο του 2012 άρα ο νόμος ισχύει από τότε και μετά δηλαδή του χρόνου !
Σύμφωνα με το... Ν.4Ο52/2012 άρθρο 138 παρ. Θδ αναφέρετε μεταξύ άλλων ρητά ότι..."ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τα δικαιώματα και τις παροχές των ΕΞΟΜΟΙΟΥΜΈΝΩΝ ΆΝΕΡΓΩΝ των περιπτώσεων α και β της παραγράφου 1 ( δηλαδή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ) με τους ανέργους του ΟΑΕΔ"... Δεν αναφέρεται πουθενά για ποια φορολογικά έτη !

Ερώτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών...

1.Δεν είναι αυτονόητο ότι... αφού διευρινήστικε με νόμο έστω και καθυστερημένα η εξομοίωση των ανέργων ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τους ανέργους του ΟΑΕΔ ότι δεν οφείλεται καμία εισφορά από τους ανέργους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για φέτος και για τα προηγούμενα χρόνια ; 
2.Ο άνεργος... του ΟΑΕΔ κατοχυρώνεται με εξαίρεση από τα "χαράτσια" για φέτος και τα προηγύμενα χρόνια ενώ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όχι γιατί καθυστέρησε ο Νόμος!
3.Από πότε... ρυθμίζεται η ανεργία με δύο ταχύτητες ;
4.Ο κύριος ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ μάλλον θα έπρεπε να έχει ΕΞΑΊΡΕΣΗ ΑΠΌ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΤΑΜΕΊΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΉ χωρίς να την πληρώσει κανένας ΆΝΕΡΓΟΣ διότι απλούστατα το κράτος πρέπει να επιδοτεί την ΑΝΕΡΓΊΑ και όχι να δημιουργεί ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ανέργους και να δημιουργούνται νέοι θεσμοί με ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΉΤΩΝ !!!

Το όλο θέμα... χειρίζεται δικαίως η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ όπου έπεσαν από τα σύννεφα αφού είχαν μείνει με την εντύπωση ότι το όλο θέμα είχε λυθεί!
Εγώ λέω τώρα αρχίζει το όλο θέμα...ας το ξαναδεί ο κύριος ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ και οι υπεύθυνοι του υπ.Οικονομικών γίνονται και λάθη... σε λάθος όμως εποχή που οι πολίτες πληρώνουν τα πάντα...πόσο μάλλον οι άνεργοι πολίτες αυτής της χώρας μην τους χωρίζουμε σε κατηγορίες είναι τουλάχιστον άδικο κάτι τέτοιο και είναι αυτονόητο... ΟΙ ΆΝΕΡΓΟΙ ΕΞΑΙΡΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΆΝΕΡΓΟΙ ΕΊΝΑΙ...!


Σας ευχαριστώ...

2 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς σημαίνει "εξομοιούμενοι άνεργοι"? Θεωρούνται μισθωτοί οι δημοσιογράφοι?
    Αν ναι, πλήρωναν κανονικά εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι?
    Αν ναι, γιατί δεν εντάσσονται στο ΙΚΑ όπως όλοι οι μισθωτοί?
    Τα δικά μας δικά μας, και τα ξένα δικά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το επιδομα ανεργιαs δεν μπηκε στιs 26/06/2015 .γνωριζεται ποτε θα καταβληθη΄?

    ΑπάντησηΔιαγραφή