oaednews

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τρομακτική η ανεργία στον Νομό Ξάνθης!



Τρομακτικά χαρακτηρίζει τα ποσοστά της ανεργίας στον Νομό Ξάνθης ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ξάνθης κος Σπύρος Μαζαράκης, ο οποίος αναφέρει πως«14.000-15.000 είναι οι εγγραμμένοι άνεργοι στον Νομό, αλλά τα πραγματικά μεγέθη είναι πολύ πιο μεγάλα. Αρκεί να σας πως ότι κάποιος που παρουσιάζει έστω και ένα ένσημο την εβδομάδα δεν θεωρείται άνεργος». Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί πως «δεν είναι μόνο τα νούμερα που μας λένε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, δεν υπάρχουν επενδύσεις και βλέπουμε ότι δεν κινείται φύλο».

Παράλληλα, ο κος Μαζαράκης επισημαίνει πως μετά την εκλογή των νέων βουλευτικών εκπροσώπων στον Νομό Ξάνθης δύο εκ των τριών βουλευτών ήρθαν σε επαφή μαζί του (οι κ. Κοντός και Σαλτούρος) ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό, ζητώντας παράλληλα στοιχεία για τη λειτουργία του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη. «Είναι μια τυπική διαδικασία, νομίζω ότι και ο κος Ζεϊμπέκ θα πράξει κάτι ανάλογο. Αυτό είναι ωστόσο ελπιδοφόρο αρκεί να δοθούν και λύσεις στα προβλήματα»σημειώνει ο κος Μαζαράκης.
Μέχρι τη Δευτέρα για τον σταθμό!
Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τον βρεφονηπιακό σταθμό της πρώην εργατικής εστίας στην Ξάνθη, που πλέον διοικητικά υπάγεται στον ΟΑΕΔ. «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι γονείς που εργάζονται, οι που είναι επιδοτούμενοι άνεργοι. Οι άνεργοι δεν μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις» εξηγεί ο κος Μαζαράκης για να συμπληρώσει πως «ο παιδικός σταθμός θα απασχολήσει συνολικά 50 βρέφη, ηλικίας από 8μηνών μέχρι 5χρόνων».
.akritasmedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου