oaednews

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ύφεση και ανεργία-ρεκόρ «Ζούμε σε πόλεμο»...


. δραματικοί τόνοι από την ιταλική ένωση βιομηχάνων
Ρώμη: Σε δραματικούς τόνους η Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confidustria προειδοποιεί ότι η χώρα βυθίζεται στο χείλος της αβύσσου και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης ισοδυναμούν με εκείνες ενός πολέμου. Το κέντρο μελετών της Confidustria προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 2,4% το 2012 και αποτυχία του στόχου περί ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Confidustria, η ανεργία πρόκειται να αγγίξει το ποσοστό ρεκόρ του 12,4%. Από την αρχή της κρίσης, το 2008, ως το τέλος του 2013, το κέντρο μελετών εκτιμά ότι θα χαθούν συνολικά 1.482.000 θέσεις εργασίας.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, όμως οι οικονομικές ζημιές που έχει προκαλέσει ως τώρα η κρίση είναι συγκρίσιμες με εκείνες μιας σύρραξης. Πλήττονται οι πιο πολύτιμοι και ζωντανοί παραγωγικοί τομείς της χώρας» τονίζει το κέντρο μελετών της Confindustria προειδοποιώντας ότι «η χώρα βυθίζεται στην άβυσσο».

Σε μία δραματική ανάλυση που έρχεται τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, η Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 2,4% το 2012.

Η προοπτική ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού απομακρύνεται: το επόμενο έτος το έλλειμμα δεν θα είναι 0,1%, όπως είχε προβλεφθεί το Δεκέμβριο, αλλά 1,6%. Και το 2012 θα σταθεροποιηθεί στο -2,6%, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Το 2013 αναμένεται να ξεκινήσει με ύφεση, με την Confidustria να ελπίζει ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αρχίσει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr,philenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου