oaednews

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σε απεργία πείνας από αύριο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από αύριο, Σάββατο έως τη Μεγάλη Παρασκευή κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ομοσπονδίας τους, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη από την Πολιτεία και άκαρπο διάλογο με το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό (Σολωμού 2), ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα εξετάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας άλλους τρόπους κινητοποιήσεων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους, για εγκατάλειψή τους από την πλευρά της Πολιτείας και για άκαρπο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως υπογραμμίζουν, «χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εγκατάλειψης είναι το ήξεις- αφίξεις σχετικά με το ωράριο εργασίας μας, η μη πληρωμή δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012 αλλά και προηγούμενων ετών και η υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών και των προϊσταμένων, από τους οποίους όμως ζητούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στον εργασιακό μας χώρο».

Ο «εμπαιγμός κορυφώθηκε» επισημαίνει η Ομοσπονδία με την υπουργική απόφαση περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με την οποία εξαιρούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές.

«Τώρα» συνεχίζει η ανακοίνωση «μας ζητούν να βρούμε εμείς (άραγε πώς;) πιστώσεις από πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης προκείμενου να πληρωθούν οι μόλις 250- 300 διοικητικοί υπάλληλοι, αφού πρώτα αγνόησαν την πρότασή μας για κατηγοριοποίηση της χορήγησης ανά κλάδο εργαζομένων, η οποία αν γινόταν δεκτή όχι μόνο θα έφτανε το υπάρχον ποσό, αλλά θα απαιτείτο με τον τρόπο αυτό αρκετά λιγότερο και με εμφανέστατα στοιχεία δικαιοσύνης».

Εκτενή αναφορά κάνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην αρνητική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές όπως είναι, μεταξύ των άλλων, ο υπερπληθυσμός (30% Έλληνες κρατούμενοι και 70% αλλοδαποί) και η διαβίωση τους με κρατούμενους οι οποίοι πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα (AIDS, φυματίωση, ηπατίτιδα κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου