oaednews

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η ανεργία, ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων

Η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος φόβος για το μέλλον, για το 42% των πολιτών που συμμετείχαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Alco, η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Crash και διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ατόμων, το διάστημα από 20 ως 27 Μαρτίου. Στο ίδιο ερώτημα, το 26% απαντά η ανεπάρκεια των πολιτικών, το 15% η διαφθορά, το 11% η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το 5% οι επιδιώξεις των ξένων.

Με οριακή πλειοψηφία, 44%, οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου, έναντι του 40% που έχουν τη γνώμη ότι υπήρξαν περιθώρια, ενώ 16%, όσων συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίζεται χωρίς άποψη. Ωστόσο, το 45% των ερωτηθέντων απαντά ότι το πιο ισχυρό κριτήριο για την επιλογή που θα κάνει στις εκλογές είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ, έναντι του 41% που απαντά ότι βασικό κριτήριο της επιλογής του θα είναι η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η έρευνα, με αναγωγή επί των εγκύρων, δίνει ποσοστό 25% στη ΝΔ, 16,5% στο ΠΑΣΟΚ 10% στο ΚΚΕ 9% στη ΔΗΜ.ΑΡ., 8% στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 7,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,5% στον ΛΑΟΣ, 3% στους Οικολόγους - Πράσινους, από 2,5% στη ΔΗ.ΣΥΜ. και στη Χρυσή Αυγή, 1,7% στην Κοινωνική Συμφωνία και 1,3% στο Πανελλήνιο ’ρμα Πολιτών, ενώ το 9,5% των ερωτηθέντων δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου