oaednews

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γ. Καρασμάνης για τη συνέχιση λειτουργίας του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ Αριδαίας


Όπως είναι γνωστό, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις έχει ζητήσει τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών που έχουν έδρα την Αριδαία όπως Εφορία, πυροσβεστική, κ.λ.π. και επιπλέων έχει καταθέσει εδώ και 1 περίπου μήνα δύο ερωτήσεις στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του ΟΑΕΔ και του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας.
Το γεγονός όμως ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό, οδήγησε το Βουλευτή στην κατάθεση και νέας ερώτησης, με την οποία του ζητάει να δώσει επιτέλους σαφή απάντηση, υπενθυμίζοντάς του παράλληλα ότι οι ιδιαιτερότητες της παραμεθόριας Αλμωπίας ( τεράστια γεωγραφική έκταση, ύπαρξη πολλών ορεινών και απομακρυσμένων χωριών, είδος εργασίας των κατοίκων κλπ ), ήταν αυτές που στο παρελθόν δικαίωσαν τις προσπάθειές του ιδίου του Βουλευτή, ώστε να πεισθεί ο τότε Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μέργος να προχωρήσει σε έκδοση απόφασης με την οποία το μέχρι τότε Παράρτημα ΙΚΑ Αριδαίας μετατρέπονταν σε Υποκατάστημα από 1ης Ιουλίου του 2008, για να μπορεί να προσφέρει αναβαθμισμένες και με προοπτική στο μέλλον και υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες της Αλμωπίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρασμάνης τα τελευταία 2 χρόνια έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ( υπ? αριθ. Ερώτ. 7300, 21504, 21837 ) προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας την παραμονή και τη συνέχιση της λειτουργίας μιας σειράς Δημοσίων Υπηρεσιών της Αλμωπίας, όπως ΔΟΥ, ΟΤΕ, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κλπ.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της νέας ερώτησης του Βουλευτή :
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: « Να συνεχισθεί η λειτουργία του ΟΑΕΔ και του Υποκαταστήματος ΙΚΑ
Αριδαίας ».
Με τις υπ? αριθ. 5582/8-2-2012 και 5618/9-02-2012 ερωτήσεις μου ( στις οποίες επισυνάπτονταν επιστολή των εργαζομένων του ΟΑΕΔ Αριδαίας και ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Αλμωπίας αντίστοιχα ), ζητούσα τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τόσο του ΟΑΕΔ, όσο και του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας.
Όπως σας έχω ήδη επισημάνει, πρόκειται για δύο Υπηρεσίες οι οποίες είναι μοναδικές στην τεράστια έκταση του παραμεθόριου και ακριτικού Δήμου Αλμωπίας, χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ύπαρξη πολλών απομονωμένων, ορεινών και απομακρυσμένων χωριών ( όπως π.χ. Αρχάγγελος, Περίκλεια, Νότια κλπ. ). Το γεγονός μάλιστα ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας κατοικούν μόνιμα και απασχολούνται πολλοί Δασεργάτες, οικοδόμοι, αλλά και πλήθος εποχιακά απασχολούμενων εργαζομένων, καθιστά από μόνο του επιβεβλημένη την ανάγκη όχι απλώς της συνέχισης της λειτουργίας των εν λόγω Υπηρεσιών ( το έργο των οποίων συσχετίζεται και αλληλοσυμπληρώνεται ), αλλά και της περαιτέρω ενίσχυσής τους. Αυτά άλλωστε ήταν και τα επιχειρήματά μου, όταν στο παρελθόν, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες, έπεισα τον τότε Διοικητή του ΙΚΑ κ. Μέργο να προχωρήσει σε έκδοση απόφασης με την οποία το μέχρι τότε Παράρτημα ΙΚΑ Αριδαίας μετατρέπονταν σε Υποκατάστημα από 1ης Ιουλίου του 2008, για να μπορεί να προσφέρει αναβαθμισμένες και με προοπτική στο μέλλον και υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες της Αλμωπίας.
Επειδή όμως μέχρι σήμερα, δεν έχετε απαντήσει στις συγκεκριμένες αυτές ερωτήσεις, γεγονός που εντείνει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των πολιτών της Αλμωπίας, οι οποίοι παρατηρούν τα τελευταία 2 χρόνια να υποβαθμίζεται και ν? απαξιώνεται συνεχώς η περιοχή τους με το κλείσιμο πολλών νευραλγικών Δημοσίων Υπηρεσιών.
Επειδή ακόμη, καθήκον κάθε συντεταγμένης και ευνομούμενης Πολιτείας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών της, χωρίς γεωγραφικές ή άλλου είδους διακρίσεις, αποδεικνύοντας στην πράξη τη συνέχεια και συνέπεια που πρέπει να έχει στις αποφάσεις και δεσμεύσεις της απέναντί τους.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ εκ νέου κύριε Υπουργέ και καλείστε να είστε σαφής,
Εάν θα μεριμνήσετε για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τόσο του ΟΑΕΔ Αριδαίας, όσο και του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας;
Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου