oaednews

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ… ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Βαρύ, αλλά δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε το τέλος ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και η αξία των ακινήτων».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η απόφαση του ΣτΕ που θεωρεί ως αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος.
Σημείωσε πάντως ότι έχει δώσει πολλές φορές την εντολή να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν για λόγους ανάγκης, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% συμμορφώθηκαν στην καταβολή του.

Ο κ Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν τα μέτρα και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να γίνει η χώρα ανταγωνιστική και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.

Είπε ότι η μείωση των μισθών θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας, ενώ τόνισε ότι σημεία ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας θα φανούν με την επίλυση του θέματος των τραπεζών και την παροχή ρευστότητας. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση δεν στοχεύει στην κρατικοποίηση των τραπεζών.
Ανέφερε πως «η χώρα οδηγήθηκε σε ήττα και πρέπει να απελευθερωθεί δημοσιονομικά», σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να μετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια.
Προέβλεψε, πάντως, αρνητικό πληθωρισμό, είπε ότι υπάρχει ακόμη ασύλληπτη φορολογική ύλη και σημείωσε ότι, παρά τα μέτρα, παραμένει, σε περίοδο συνεχούς ύφεσης, μεγάλο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο.
Στο ερώτημα εάν μετεκλογικά θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη καθώς οι δυνάμεις που έχουν ευρωπαικό προσανατολισμό και προτείνουν επώδυνες λύσεις, έχουν αίσθημα ευθύνης».
«Όλα τα άλλα είναι πολιτικός ψευτο-συνδικαλισμός και οδηγούν σε περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ με τη νέα ηγεσία του και το νέο πολιτικό του λόγο, μπορεί να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, όπως κάνει και ο κ. Σαμαράς. «Γνωρίζω τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έχουμε δημοκρατία των δημοσκόπων, οι πολίτες κρίνουν και ψηφίζουν», είπε χαρακτηριστικά.
πηγή: epikaira.gr

1 σχόλιο:

  1. Αν οι 'επενδυτές' θέλουν να οικοδομήσουν μια τοτεμική κοινωνία, να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε Τσικάνος και οιωνεί δούλους και να προκαλέσουν ουσιαστική λοβοτομή στο μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ. Καλό θα είναι ο Βενιζέλος να μας πει πρώτα πόσα χρήματα πληρώνουμε τον μήνα για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον ελληνικό λαό...Για πόσο ακόμη θα μας θεωρούν ηλίθιους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή